Επιβεβλημένη η επαναφορά υγειονομικής διάταξης, λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ
Ανακοίνωση για το θέμα της επαναφοράς από τον Άδωνι Γεωργιάδη της υγειονομικής διάταξης του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το Κέντρο Ελέγχου σημειώνει ότι την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει ομάδα εργασίας με στόχο την έκδοση νέας ΥΔ, η οποία θα καλύπτει τυχόν κενά που διαπιστώθηκαν κατά την εφαρμογή της προηγούμενης Διάταξης.
Ανακοίνωση για το θέμα της επαναφοράς από τον Άδωνι Γεωργιάδη της υγειονομικής διάταξης του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ:
«Η Υγειονομική Διάταξη 39Α έχει σκοπό τη θωράκιση της χώρας από απειλές δημόσιας υγείας.
Η διάταξη αυτή δίνει τη δυνατότητα να διενεργούνται παρεμβάσεις που αφορούν από τη μια πλευρά την εμφάνιση των αναδυομένων νοσημάτων σε παγκόσμια κλίμακα, και από την άλλη, παρεμβάσεων σε συμβάντα που οφείλονται σε τοπικά αίτια.
» Επίσης, καλύπτει το σύνολο των μεταδοτικών νοσημάτων που αποτελούν ιατρικό επείγον όπως αυτά προσδιορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC).
» Υπό αυτή την έννοια η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να καλύψει τη χώρα για το μεσοδιάστημα μέχρι την έκδοση νέας τροποποιημένης διατάξεως θεωρείται επιβεβλημένη.»
Το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει επίσης ότι την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει, με εντολή του υπουργού Υγείας, ομάδα εργασίας στην οποία εισηγείται και μετέχει το ΚΕΕΛΠΝΟ, για την άμεση έκδοση νέας Υγειονομικής Διάταξης, η οποία θα καλύπτει τυχόν κενά που διαπιστώθηκαν στο πεδίο κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της προηγούμενης υγειονομικής διάταξης.
Διαβεβαιώνει ότι αυτό θα γίνει με σεβασμό στις διεθνείς διατάξεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τις διεθνείς συμβάσεις και πρωτόκολλα περί προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμμετέχει η χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών – Νεκρός ο 52χρονος οδηγός
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
- Νέες ταινίες: Ο σκοτεινός κόσμος του Ρομπέν των Δασών
- Στην Τουρκία βγάζουν στη σέντρα συμφωνία του Οσμάν με την Εφές
- Ιράν: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα της σορού του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Έξι ημέρες θα διαρκέσουν οι τελετές μνήμης
- Αυτά είναι τα προσόντα που αναζητούν οι εργοδότες στην εποχή της ΑΙ
- Φάρσα είναι το επιτελείο «εθνικής ασφάλειας» της κυβέρνησης της ΝΔ – τουλάχιστον στο «τριψήφιο» υπάρχει αναγνώριση κλήσης;
- 250 χρόνια ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Τραμπ και η δύσκολη «εξίσωση» της διάκρισης των εξουσιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442