Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βελτιωμένη προσφορά από την Japonica για την αγορά ελληνικών ομολόγων

Βελτιωμένη προσφορά από την Japonica για την αγορά ελληνικών ομολόγων

Το αμερικανικό επενδυτικό fund Japonica Partners ανακοίνωσε τη Δευτέρα νέα πρόταση για την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, μειώνοντας το τίμημα στο 40% της ονομαστικής αξίας και αυξάνοντας το συνολικό ποσό που θέλει να καλύψει σε 4 δισ. ευρώ.

Το αμερικανικό επενδυτικό fund Japonica Partners ανακοίνωσε τη Δευτέρα βελτιωμένη, εν μέρει, πρόταση για την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά.

Το fund επέκτεινε ως την 1η Αυγούστου την προθεσμία μέχρι την οποία ομολογιούχοι μπορούν να προσφέρουν τους τίτλους τους.

Παράλληλα, αύξησε στα 4 δισ. ευρώ το ποσό που προτίθεται να διαθέσει (από 2,9 προηγουμένως) και μείωσε την ελάχιστη τιμή στην οποία προτίθεται να αγοράσει, στο 40% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων, από 45% προηγουμένως.

Κατά μέσο όρο, οι τιμές των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει στη δευτερογενή αγορά κατά περίπου 12% μετά την πρώτη δημόσια πρόταση που υπέβαλε η Japonica στις αρχές Ιουνίου.

Η Japonica εξήγησε την κίνησή της, επικαλούμενη τα πρόσφατα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, από την κυβερνητική κρίση ως τον εκτροχιασμό του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

«Η Japonica εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αγορά των ελληνικών ομολόγων είναι ευμετάβλητη, διακρίνεται από άκρα έλλειψη ρευστότητας και σε κάθε περίπτωση δεν αντανακλά αναγκαστικά την εσωτερική αξία των τίτλων», είπε σε ανακοίνωσή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024