Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένταση και συγκρούσεις σε συγκέντρωση ομοφυλόφιλων στην Αγία Πετρούπολη

Ένταση και συγκρούσεις σε συγκέντρωση ομοφυλόφιλων στην Αγία Πετρούπολη

Η ρωσική αστυνομία κατέληξε να χωρίζει περίπου εκατό διαδηλωτών για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων σε συγκέντρωση στην Αγία Πετρούπολη από σχεδόν ισάριθμους αντιδιαδηλωτές που τους επιτέθηκαν. Συνελήφθησαν άτομα και από τις δύο πλευρές. Η συγκεντρώση έγινε σε χώρο καθορισμένο για πολιτικές συγκεντρώσεις, υπό την σκιά του πρόσφατου νόμου εναντίον της «γκέι προπαγάνδας» που πέρασε στη Δούμα.

Η ρωσική αστυνομία κατέληξε να χωρίζει περίπου εκατό διαδηλωτών για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων σε συγκέντρωση στην Αγία Πετρούπολη από σχεδόν ισάριθμους αντιδιαδηλωτές που τους επιτέθηκαν. Συνελήφθησαν «δεκάδες άτομα» και από τις δύο πλευρές, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Η συγκεντρώση έγινε σε χώρο καθορισμένο για πολιτικές συγκεντρώσεις, υπό την σκιά του πρόσφατου νόμου εναντίον της «γκέι προπαγάνδας» που πέρασε στη Δούμα.

Το Σάββατο, περίπου 100 άτομα απάντησαν στο κάλεσμα της ομάδας «Ίσα Δικαιώματα» για διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

Ισάριθμοι αντιδιαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί, φωνάζοντας, στην αρχή, συνθήματα όπως «ο σοδομισμός δεν θα περάσει» και έπειτα πετώντας πέτρες, αυγά και φωτοβολίδες. Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν επενέβησαν με γκλομπ οι δυνάμεις της αστυνομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024