Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχισε το τριήμερο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Αρχισε το τριήμερο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κομμάτων άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής το 9ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας,  στο Ταε Κβο Ντο του Φαλήρου. Από το ΠΑΣΟΚ απηύθυνε χαιρετισμό ο γραμματέας του, Νίκος Ανδρουλάκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του Δημήτρης Βίτσας, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας και από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης.

Με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κομμάτων άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής το 9ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Ταε Κβο Ντο του Φαλήρου. Βασικό σύνθημα του συνεδρίου είναι «Νέα Δημοκρατία Νέα Ελλάδα».

Η ΝΔ έχει αποστείλει προσκλήσεις σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκτός από τη Χρυσή Αυγή, εξαιρώντας έτσι και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Από το ΠΑΣΟΚ απηύθυνε χαιρετισμό ο γραμματέας του, Νίκος Ανδρουλάκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του Δημήτρης Βίτσας, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας και από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι την κυβέρνηση δεν την γέννησε η ιδεολογική συμπόρευση αλλά η εθνική ανάγκη και πως «στη νέα προγραμματική συμφωνία προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιες. Μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα, στην λειτουργία της αγοράς, μεταρρύθμιση στο κράτος με αξιολόγηση των δομών και του ανθρώπινου δυναμικού».

Ο Δημήτρης Βίτσας, στη σύντομη ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη τα δημοκρατικά κόμματα να καταπολεμήσουν το φαινόμενο του φασισμού. «Η χώρα βρίσκεται κάτω από τον ζυγό των μνημονίων. Χρέος όλων είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται να έχουν την έγκριση του λαού και να μη αφήσουν χώρο στον φασισμό να αναπτυχθεί. Οφείλουμε για το καλό του λαού μας να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και το Σύνταγμα» είπε.

Ο Γιάννης Γκιόκας ανέφερε ότι «η ανάπτυξη, αν έρθει, θα είναι με υψηλή ανεργία και περιορισμούς και θα συνοδευθεί από ανταγωνισμούς και συγκρούσεις. Ο λαός πρέπει να σπάσει τον φαύλο κύκλο της ανάπτυξης με φτώχεια και να πάρει στα χέρια του τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας. Δεν μας βρίσκει σύμφωνους η θεωρία των άκρων που τσουβαλιάζει τους εργατικούς αγώνες με άλλες μορφές ακόμη και φασιστικές».

Ο Σπύρος Λυκούδης δήλωσε ότι «η συνοδοιπορία μας δοκιμάστηκε από λάθη και παραλείψεις και οδήγησε στην αποχώρησή μας από την κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι «στην πορεία θα βρεθούν σημεία σύγκλισης».«Η τρόικα δεν μετριάζει αλλά εντείνει την ανάγκη να εκπονήσουμε ένα εθνικό σχέδιο που να έχει την αποδοχή της κοινωνίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα τον καλό» ανέφερε.

Θερμής υποδοχής,με παρατεταμένο χειροκρότημα από τα μέλη του συνεδρίου, έτυχε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Η ημέρα κλείνει με την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, και να δώσει το στίγμα τον προθέσεών από εδώ και στο εξής με το καινούργιο δεδομένο της συγκατοίκησης με το ΠΑΣΟΚ.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, όπου θα φανούν και οι νέοι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί στο κόμμα μετά από ένα χρόνο πρωθυπουργίας του κ. Σαμαρά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024