Γερμανικό «ναι» για ρευστότητα προς ελληνικές επιχειρήσεις «μελλοντικά»
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει συμφωνήσει με την Πορτογαλία «και μελλοντικά και με την Ελλάδα» για σχήμα ενίσχυσης της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πρόγραμμα ανάλογο της συμφωνίας με την Ισπανία, ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Η καγκελάριος έκανε την επισήμανση δηλώνοντας την στήριξή της στις προτάσεις της Κομισιόν και ΕΤΕπ για χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις του Νότου.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει συμφωνήσει με την Πορτογαλία «και μελλοντικά και με την Ελλάδα» για σχήμα ενίσχυσης της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πρόγραμμα ανάλογο της συμφωνίας με την Ισπανία, ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Η καγκελάριος έκανε την επισήμανση δηλώνοντας την στήριξή της στις προτάσεις της Κομισιόν και ΕΤΕπ για χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις του Νότου. H Μέρκελ μιλούσε στο γερμανικό Κοινοβούλιο το πρωί της Πέμπτης παρουσιάζοντας τις προθέσεις του Βερολίνου στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινούσε αργότερα στις Βρυξέλλες, και η οποία θα εξετάσει το ζήτημα.
Στο πλαίσιο στενότερου οικονομικού συντονισμού, η δημιουργία ενός ταμείου αλληλεγγύης στην Ευρωζώνη μπορεί να εξεταστεί, είπε η καγκελάριος.
Εκτός από τις προτάσεις για κοινοτική στήριξη, την οποία χαρακτήρισε επείγουσα, η καγκελάριος επισήμανε πως η Γερμανία έχει προχωρήσει παράλληλα σε διμερείς συμφωνίες για τον ίδιο σκοπό.
Ανέφερε ως παράδειγμα τη συμφωνία με τη Μαδρίτη για χορήγηση δανείων σχεδόν 1 δισ. ευρώ σε ισπανικές επιχειρήσεις μέσω της γερμανικής KfW. «Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει συμφωνήσει για ανάλογα μέτρα με την Πορτογαλία και, μελλοντικά, με την Ελλάδα» είπε η Άνγκελα Μέρκελ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
- Ο Έντουαρντ Φουρλόνγκ δεν θυμίζει σε τίποτα τον 13χρονο Τζον Κόνορ του Terminator
- Τρανπ: «Εξαφάνισε» τα μέλη της επιτροπής εκλογικής βοήθειας – Φόβοι για «χάος» στις ενδιάμεσες εκλογές
- «Η κλιμάκωση των ουκρανικών επιθέσεων καταφέρνει μόνο να παρατείνει τον πόλεμο», δηλώνει το Κρεμλίνο
- Άντζελα Δημητρίου: Αποχαιρέτησε την Μπόνι Τάιλερ με μια κοινή τους φωτογραφία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442