Ένα… καγκουρώ αποφάσισε να πλέξει η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, προκειμένου να το κάνει δώρο στην πριγκίπισσα Κέιτ.

Φωτογραφήθηκε μάλιστα για γνωστό γυναικείο περιοδικό, καθισμένη σε μια πολυθρόνα με ένα μάλλον σοφιστικέ στιλ και με τον αγαπημένο της σκύλο στα πόδια.

Όμως, η ιδέα της δεν έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Αρκετοί αναφέρθηκαν στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου και στα πολύ κακά ποσοστά που φαίνεται να συγκεντρώνουν οι Εργατικοί της πρωθυπουργού.

Θα μπορούσε με αυτό τον τρόπο να κερδίσει ψήφους; Κορυφαίος αυστραλός διαφημιστής δήλωσε σε εφημερίδα της χώρας του ότι θα μπορούσε ίσως να κερδίσει τη συμπάθεια των ηλικιωμένων, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι, όπως επισημαίνουν τα ΜΜΕ, δήλωσαν έκπληκτοι από το μήνυμα που υποτίθεται ότι ήθελε να περάσει η πρωθυπουργός.

«Δίνει ωραίο παράδειγμα σε νέες πολιτικούς με το να ασχολείται με ένα χόμπι που τώρα είναι σχεδόν συνώνυμο με ηλικιωμένες» σχολίασε δηκτικά ο αρθρογράφος Αντριου Μπολτ.

Για την ιστορία η πριγκίπισσα Κέιτ, σύζυγος του Ουίλιαμ (εγγονού της Ελισάβετ Β’) αναμένεται να γεννήσει τον Ιούλιο.

* Tελικά η Γκίλαρντ θα έχει άφθονο χρόνο να ολοκληρώσει το πλεκτό, αφού στην εσωκομματική κάλπη ηττήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Κέβιν Ραντ, ο οποίος επιστρέφει στην πρωθυπουργία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ