Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Παγκόσμια Τράπεζα έτοιμη για δράση μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Η Παγκόσμια Τράπεζα έτοιμη για δράση μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, πως το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα χρειάζεται να «είναι έτοιμο για δράση», προκειμένου να διασφαλισθεί πως τα αναπτυσσόμενα κράτη θα έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια, των οποίων το κόστος ολοένα και γίνεται ακριβότερο, λόγω της ανόδου των επιτοκίων, εν αναμονή της χαλάρωσης των κινήτρων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) για την αναθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, πως το διεθνές χρηματοπιστωτικό αυτό ίδρυμα χρειάζεται να «είναι έτοιμο για δράση» προκειμένου να διασφαλισθεί πως τα αναπτυσσόμενα κράτη θα έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια, των οποίων το κόστος ολοένα και γίνεται ακριβότερο, λόγω της ανόδου των επιτοκίων εν αναμονή της χαλάρωσης των κινήτρων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) για την αναθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας.

«Έχουμε διαπιστώσει ήδη τα επιτόκια σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες να ανεβαίνουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, μετά τη συνεδρίαση με κύριο θέμα τους στόχους για μείωση του επιπέδου της ακραίας φτώχειας στο 3% έως το 2030.

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί» τόνισε ο Τζιμ, «θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε και να προσπαθήσουμε ακόμη σκληρότερα για να εξασφαλίσουμε πως το κεφάλαιο είναι διαθέσιμο για το είδος των επενδύσεων στις υποδομές που έχουν ανάγκη οι αναπτυσσόμενες χώρες», επεσήμανε ο ίδιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024