Συναίνεση και διαφάνεια, οι στόχοι του νέου υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
Το αγαθό της Υγείας με τις κυβερνητικές δεσμευσεις για τη δημοσιονομική προσαρμογή θα επιχειρήσει να συνδυάσει ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με δηλώσεις του κατά την τελετή ανάληψη των καθηκόντων του, τονίζοντας ότι προτιμά να μιλά με έργα παρά με λόγια.
«Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το αγαθό της Υγείας, αλλά θα πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε ο κ.Γεωργιάδης παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του και υπογραμμίζοντας ότι θα διοικήσει το υπουργείο Υγείας με απόλυτη διαφάνεια.
«Στόχος μου είναι να φύγω από ‘δω, με ψηλά το κεφάλι» είπε και ενημέρωσε τους φορείς του χώρου της Υγείας ότι το γραφείο του θα είναι πάντα ανοιχτό για όλους. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και θα μιλά με τα κόμματα για τις όποιες αλλαγές. «Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν» τόνισε.
Οι νέοι υφυπουργοί Αντώνης Μπέζας και Ζέτα Μακρή τόνισαν ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι πόροι αλλά και οι άνθρωποι και να συνεχιστούν οι προσπάθειες που έχουν ήδη γίνει.
Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων του στο υπουργείο Υγείας λέγοντας ότι θα κριθούν από τις εξελίξεις και θα αξιολογηθούν από τους πολίτες. «Έπρεπε να πάρουμε επώδυνες αποφάσεις, έξω από τη συμβατική λογική καθώς αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον», τόνισε.
Ο κ.Λυκουρέντζος αφού υπενθύμισε τη διαρκή στήριξή του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά περιέγραψε το πως αντιλαμβάνεται την πολιτική με τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «Αρετή με τις τέσσερις ορθές γωνίες».
Με αιχμές για τη συνεργασία που είχε με την πρώην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αποχώρησε η Φωτεινή Σκοπούλη λέγοντας ότι «δεν μπορώ να πω ότι είχα την καλύτερη συνεργασία με τους συναδέλφους μου. Σκεφτόμουνα και έπραττα διαφορετικά», και υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει αν ενδιαφερόμαστε για την επιβίωση των συντεχνιών.
Τέλος, ο πρώην αναπληρωτής Υγείας Μάριος Σαλμάς, περιέγραψε με παραδείγματα τα αποτελέσματα της πολιτικής του, λέγοντας χαρακτηριστικά «παρέλαβα έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και τον παραδίδω με τρέχον έλλειμμα 1 δισ. ευρώ».
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έντι Μέρφι: Συγκίνηση και αποθέωση σε μια βραδιά-ορόσημο για την καριέρα του
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Δεν καταφέρνει να σκοράρει σε τετ α τετ ο Ελ Κααμπί (vid)
- Φωτιά στη Σκιάθο: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο πευκοδάσος
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Σπουδαία απόκρουση του Τζολάκη σε σουτ του Ταμπόρδα (vid)
- Λέσβος: Σε τροχιά σύγκρουσης οι κτηνοτρόφοι στον Μεσότοπο – «Δεν δεχόμαστε να πίνουμε νερό με το αίμα των σφαγμένων ζώων μας»
- Νίκολιτς: «Να απολαύσουμε τη στιγμή, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα»
- «Έχετε κράτηση;»: Ο παραλογισμός που μας έκανε να νοσταλγούμε τα παλιά στέκια
- Δεν του… πάει ο Απρίλης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)































![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442