Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νεαρός πρόσφυγας από τη Γάζα γίνεται σύμβολο στον τελικό του Arab Idol

Νεαρός πρόσφυγας από τη Γάζα γίνεται σύμβολο στον τελικό του Arab Idol

Ο Μοχάμεντ Ασάφ, ενας νεαρός από τη Λωρίδα της Γάζας που πέρασε στον τελικό του παναραβικού μουσικού διαγωνισμού Arab Idol, έγινε με την παρουσία του στο παιχνίδι κάτι περισσότερο από έναν διαγωνιζόμενο και σχεδόν είναι πλέον σύμβολο εθνικής περηφάνιας για τους παλαιστίνιους.

Ένας νεαρός από τη Λωρίδα της Γάζας, που πέρασε στον τελικό του παναραβικού μουσικού διαγωνισμού Arab Idol, έγινε με την παρουσία του στο παιχνίδι κάτι περισσότερο από έναν διαγωνιζόμενο και σχεδόν είναι πλέον σύμβολο εθνικής περηφάνιας για τους παλαιστίνιους.

Ο 22χρονος Μοχάμεντ Ασάφ θεωρείται το φαβορί απέναντι στους συνυποψήφιους, μία σύρια και έναν αιγύπτιο, επισημαίνει ο Guardian.

Κέρδισε το κοινό με το όμορφο παρουσιαστικό και με τα τραγούδια που ερμήνευε –πολλά ήταν παραδοσιακά για την προσφυγιά, συχνά μάλιστα φορούσε και την κεφίγια.

Σύντομα αφίσες και μπλουζάκια με το πρόσωπό του κατέκλυσαν τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Η προσωπική του ιστορία προσέλκυσε και αυτή το ενδιαφέρον. Αν και γεννήθηκε στη Λιβύη, ήρθαν οικογενειακά όταν ήταν τεσσάρων ετών στη Λωρίδα της Γάζας και έζησε στο προσφυγικό καταυλισμό του Χαν Γιουνίς. Από παιδί τραγουδούσε σε γάμους και οικογενειακές γιορτές. Έχει έξι αδέλφια.

Ο Ασάφ βρήκε υποστηρικτές ακόμα και πολύ ψηλά.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς μίλησε μαζί του και κάλεσε σε μαζική υπερψήφιση του Ασάφ, έδωσε μάλιστα εντολή στις πρεσβείες να κινητοποιήσουν παλαιστίνιους του εξωτερικού. «Είναι το καμάρι των παλαιστινίων», είπε.

Δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υπόσχονται φτηνά μηνύματα ειδικά για το παιχνίδι, ακόμα και η Τράπεζα της Παλαιστίνης κινητοποιείται υπέρ του με διαφημίσεις.

Ο τελικός του Arab Idol την Παρασκευή αναμένεται να καθηλώσει εκατομμύρια παλαιστίνιους στα σπίτια τους και σε ανοιχτούς χώρους.

Τα αποτελέσματα βγαίνουν το βράδυ του Σαββάτου και μια καλή καριέρα περιμένει τον νικητή–πέρυσι κέρδισε ένα συμβόλαιο και ένα αυτοκίνητο.

Ο Ασάφ φαίνεται να έχει κερδίσει από τώρα πολύ περισσότερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024