Εκτός εθνικής Ισπανίας Ναβάρο και Ρέγες εν όψει Ευρωμπάσκετ
Ο Πάου Γκασόλ έκανε την αρχή δηλώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχει στο
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας και στην συνέχεια ο Χουάν Κάρλος
Ναβάρο αλλά και ο Φελίπε Ρέγες τον ακολούθησαν αφού αποσύρθηκαν από την
εθνική Ισπανίας για το φετινό καλοκαίρι.
Ο Πάου Γκασόλ έκανε την αρχή δηλώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας και στην συνέχεια ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο αλλά και ο Φελίπε Ρέγες τον ακολούθησαν αφού αποσύρθηκαν από την εθνική Ισπανίας για το φετινό καλοκαίρι.
Οι δύο Ισπανοί παίκτες βρίσκονται πια στα 33 τους και αμφότεροι φέτος είχαν γεμάτες χρονιές με τις ομάδες του σε πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρωλίγκα, φτάνοντας και οι δύο στον τελικό του πρωταθλήματος αλλά και στο Final-4, έτσι αποφάσισαν να ξεκουραστούν το καλοκαίρι.
Μάλιστα ο Ναβάρο δεν βρέθηκε πότε φέτος στο 100% και το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία να ξεκουραστεί.
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνω ένα διάλειμμα από την εθνική αυτό το καλοκαίρι, χρειάζομαι ξεκούραση προκειμένου να αποθεραπευτώ πλήρως για την επόμενη σεζόν», δήλωσε ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα μετά τους τελικούς του Ισπανικού πρωταθλήματος.
Με τον Πάου Γκαζόλ, τον Ναβάρο, τον Ρέγες εκτός και τους Μάρκ Γκαζόλ και Σερζ Ιμπάκα αμφίβολους, γίνεται κατανοητό ότι η Ισπανία θα έχει προβλήματα.
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.