Συμβιβαστική λύση για την ΕΡΤ αναζητούν οι κυβερνητικοί εταίροι
Η απεμπλοκή στο ζήτημα της ΕΡΤ και το νέο πλαίσιο λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας είναι τα δύο μεγάλα ζητούμενα στη νέα και τελική, όπως έχουν διαβεβαιώσει, συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία άρχισε με μισή ώρα καθυστέρηση. Πριν από το ραντεβού στο Μαξίμου συνεδρίασαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Η απεμπλοκή στο ζήτημα της ΕΡΤ και το νέο πλαίσιο λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας είναι τα δύο μεγάλα ζητούμενα στη νέα και τελική, όπως έχουν διαβεβαιώσει, συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία άρχισε με μισή ώρα καθυστέρηση.
Πριν από το ραντεβού στο Μαξίμου συνεδρίασαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ οι επικεφαλής των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για το συντονισμό των κινήσεών τους.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ουσιαστικά εξουσιοδοτήθηκε να χειριστεί ο ίδιος το λεπτό ζήτημα της ΕΡΤ, επιμένοντας στην άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει τον κυρωτικό νόμο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ο Φώτης Κουβέλης προσέρχεται στο ραντεβού με τον Αντώνη Σαμαρά επιμένοντας στην επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στον μεταβατικό φορέα, με όλο το προσωπικό που εργάζονταν στην ΕΡΤ.
Το πλαίσιο στο οποίο αναμένεται να κινηθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου μεταβατικού φορέα (όχι επανίδρυση της ΕΡΤ) στον οποίο θα προσληφθούν εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου.
Ο αριθμός του προσωπικού είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Αποφάσεις πρέπει να ληφθούν επίσης για το πώς θα εκπέμψει αυτός ο μεταβατικός φορέας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύρος: Ποινικές διώξεις στο ζευγάρι για τον θάνατο της 42χρονης διασώστριας
- Πυρκαγιές: Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια σε Έβρο και Γρεβενά
- Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε μεταπτυχιακό από την Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού της Βουλγαρίας
- Ο χρόνος των εκλογών ως «όπλο»: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν στην πρόωρη κάλπη ή στο τέλος της 4ετίας
- Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Η Ελλάδα πάντα στέκεται στο πλευρό της Κύπρου
- Αγορά εργασίας: Οι εργοδότες παραπονιούνται για έλλειψη ταλέντων, είναι πραγματικά έτσι; Το λάθος με την AI

