Την επόμενη γενιά του Mazda 3 «φωτογραφίζει» η εικόνα που διέρρευσε στο διαδίκτυο αποκαλύπτοντας με κάθε λεπτομέρεια το σχεδιαστικό προφίλ του ιαπωνικού μικρομεσαίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νέο Mazda 3 πρόκειται να παρουσιαστεί επισήμως στις 26 Ιουνίου 2013 στη Ν. Υόρκη, σε μια εκδήλωση που θα μεταδοθεί και μέσω της «πλατφόρμας» Xbox Live.

Επιστρέφοντας στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου, το Mazda 3 ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του μεγαλύτερο Mazda 6, από το οποίο θα προέλθουν και οι περισσότεροι κινητήρες βενζίνης ή diesel.

Άγνωστο παραμένει αν η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επιχειρήσει το πολυδιαφημισμένο «downsizing», εξοπλίζοντας τη μικρομεσαία της πρόταση με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης μικρού κυβισμού ή θα αρκεστεί στα ατμοσφαιρικά σύνολα που συναντάμε και στη σημερινή γενιά του αυτοκινήτου.

Για την ευρωπαϊκή εκδοχή του Mazda 3, πάντως, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο ή για την ακρίβεια μέχρι η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ανοίξει τις πύλες της.

auto.in.gr