
Τα μέτρα για τον ΕΟΠΥΥ δεν θα βαρύνουν τους ασφαλισμένους, είπε ο Μ.Σαλμάς
Τα μέτρα που θα ληφθούν για να μειωθεί το έλλειμμα στον ΕΟΠΥΥ δεν θα επιβαρύνουν τους ασφαλισμένους, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, στρέφοντας συγχρόνως τα βέλη του κατά της διοίκησης του οργανισμού. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί η συμμετοχή των ασθενών» υπογράμμισε.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι θα υπάρξουν μέτρα όχι προς τους ασφαλισμένους, αλλά προς τους παρόχους. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί η συμμετοχή των ασθενών» υπογράμμισε.
Ο αναπληρωτής υπουργός έριξε τις ευθύνες για το αυξημένο έλλειμμα στον οργανισμό, που σύμφωνα με εκτιμήσεις φτάνει τα 3 δισ. ευρώ, στην ίδια τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. «Ο οργανισμός έχει μία διοίκηση και αυτή λογοδοτεί» είπε και πρόσθεσε ότι από το υπουργείο Υγείας είχε ζητηθεί εδώ και δύο μήνες η λήψη μέτρων.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, υπερασπίζεται το έργο του οργανισμού, τονίζοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ «ήρθε για να μείνει» και ότι «δεν έπεσε έξω».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ υπέγραψε επιπλέον δασμούς 50% σε σειρά προϊόντων του Καναδά
- Ισραήλ: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων παλαιστίνιων επαγγελματιών υγείας
- Ο Ρούμπιο ανακοίνωσε την «δημοκρατική μετάβαση» στη Βενεζουέλα στις αρχές Αυγούστου
- Ουκρανία – Ρωσία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε εκατέρωθεν επιθέσεις
- Μπολόνια: Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς για τον θάνατο μαροκινού πολίτη α λα Φλόιντ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Προς νέο καθεστώς και για τις απολύσεις
