
Chiquita Ελλάς: Aύξηση εσόδων και κερδών το 2012
Αύξηση των εσόδων και των κερδών της κατέγραψε το 2012 η αμερικανικών κεφαλαίων εισαγωγική – εμπορική εταιρεία Chiquita Ελλάς, η οποία κυριαρχεί στην ελληνική αγορά εμπορίου μπανάνας και αποτελεί θυγατρική του αμερικανικού επιχειρηματικού ομίλου Chiquita, που αποτελεί μετεξέλιξη της United Fruit Company. Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδα της ελληνικής Chiquita, η οποία διαθέτει […]
Αύξηση των εσόδων και των κερδών της κατέγραψε το 2012 η αμερικανικών κεφαλαίων εισαγωγική – εμπορική εταιρεία Chiquita Ελλάς, η οποία κυριαρχεί στην ελληνική αγορά εμπορίου μπανάνας και αποτελεί θυγατρική του αμερικανικού επιχειρηματικού ομίλου Chiquita, που αποτελεί μετεξέλιξη της United Fruit Company.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδα της ελληνικής Chiquita, η οποία διαθέτει μπανάνες, άλλα τροπικά φρούτα, καθώς και φρουτοχυμούς και φρουτοσαλάτες, ανήλθαν στα 157,65 εκατ. ευρώ, από 123,64 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 27,5% σε ποσοστό και κατά 34,01 εκατ. ευρώ σε αξία.
Τελικώς η επιχείρηση παρουσίασε κέρδη προ φόρων 3,12 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 1,86 εκατ. ευρώ το 2011, αυξημένα κατά 67,7%. Μετά τον συνυπολογισμό των φόρων της χρήσης το τελικό αποτέλεσμα της εταιρείας ήταν καθαρά κέρδη 2,47 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 1,35 εκατ. ευρώ το 2011, αυξημένα κατά 83%. Ποσό 2,70 εκατ. ευρώ διατίθεται, ως μέρισμα, στους μετόχους της (δύο εκατ. ευρώ ήταν το αντίστοιχο μέρισμα έναν χρόνο πριν).
Το σύνολο των απασχολουμένων κεφαλαίων της Chiquita Ελλάς, η οποία ιδρύθηκε το 2006 και διευθύνεται από τον Αθανάσιο Γκλίνο, στα τέλη του 2012 ανερχόταν σε 9,52 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 0,43 εκατ. ευρώ ήταν τα ίδια κεφάλαια.
Πριν από την ίδρυση της Chiquita Ελλάς, τα προϊόντα Chiquita εισήγαγε και διέθετε στην εγχώρια αγορά, για πολλά χρόνια, η εταιρεία Alfa Fruit Hellas. Η εισαγωγή τους στην Ελλάδα άρχισε τη δεκαετία του 1970, από άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.
O αμερικανικός όμιλος ιδρύθηκε το 1899 απασχολεί διεθνώς 24.000 εργαζομένους, εκ των οποίων 14.000 εργάζονται στη Λατινική Αμερική.
Η ελληνική θυγατρική του έχει την ευθύνη ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και της Μαύρης Θάλασσας. Το μερίδιό της στην ελληνική αγορά εμπορίου μπανάνας υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το 50%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη: Ακρίβεια παντού, οι πολίτες δεν χρειάζονται τη συμπόνοια σας αλλά λύσεις – Στο βήμα ο Μητσοτάκης
- Ελάτε να μου μιλήσετε, δεν δαγκώνω: Ο Μπιλ Γουόρντ των Black Sabbath μιλά για τις μέρες του σε αναπηρικό αμαξίδιο
- Θεσσαλονίκη: Πτήση προς Σαράγεβο επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω επιθετικού επιβάτη
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
- Hurriyet: Πουλήθηκαν οι S-400 σε άλλη χώρα του Κόλπου – Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442