Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκαλυπτήρια για το Ford Fiesta R5

Αποκαλυπτήρια για το Ford Fiesta R5

Σχεδιασμένο από λευκό χαρτί και εξελιγμένο από την M-Sport, το Ford Fiesta R5 είναι το πρώτο μιας νέας γενιάς αγωνιστικών αυτοκινήτων.


Έπειτα από μακρά περίοδο αναμονής, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Ford Fiesta R5, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Μ. Βρετανία.

Πρόκειται για ένα αγωνιστικό παραγωγής, σχεδιασμένο από την M-Sport. Φοράει μια εξελιγμένη έκδοση του κινητήρα EcoBoost 1,6 λίτρων, ενώ η κίνηση μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς.

Σύμφωνα με την M-Sport, το Fiesta R5 δεν έχει καμία σχέση με τα μέχρι τώρα αγωνιστικά αυτοκίνητά της. Είναι σχεδόν εξ’ ολοκλήρου σχεδιασμένο από το μηδέν και είναι το πρώτο μιας νέας γενιάς αγωνιστικών.

Οι τεχνικοί έφοροι της FIA βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της M-Sport, ελέγχοντας τη νομιμότητα του νέου Fiesta, και το αυτοκίνητο αναμένεται να πάρει επίσημα την έγκριση την 1η Ιουλίου.

Η πρώτη εμφάνισή του στο WRC αναμένεται τον Αύγουστο στο Ράλλυ Φινλανδίας με οδηγό τον Ουαλό Elfyn Evans, πρωταθλητή νέων της FIA.

Η κατηγορία R5, που θα αντικαταστήσει την S2000, αφορά σε τετρακίνητα αγωνιστικά, τα οποία όμως, χρησιμοποιούν περισσότερα εξαρτήματα παραγωγής. Το κόστος τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 190.000 ευρώ.

Ήδη έχουν γίνει 18 παραγγελίες και έξι αυτοκίνητα είναι έτοιμα για να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της M-Sport, Malcolm Wilson, στο λανσάρισμα του Fiesta R5 δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτό το αυτοκίνητο. Είναι το τελευταίο από μια μακρά σειρά σπουδαίων αγωνιστικών για ράλι που έχει φτιάξει η M-Sport.

Έχοντας οδηγήσει ο ίδιος το αυτοκίνητο την περασμένη εβδομάδα, δεν έχω καμία αμφιβολία για τις δυνατότητές του. Η κατηγορία R5 θα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και το γεγονός ότι είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που έχουμε έτοιμο ένα τέτοιο αυτοκίνητο, με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο».

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024