Το κλείσιμο της ΕΡΤ θυμίζει Ιράν, δήλωσε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ
«Το κλείσιμο της ΕΡΤ θυμίζει Ιράν» δήλωσε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, o οποίος βρίσκεται από την Κυριακή στην Αθήνα. Ο ίδιος επισκέφθηκε και το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων.
Ερωτηθείς σχετικά με την ΕΡΤ ο Κον- Μπεντίτ είπε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Τόνισε επίσης ότι η καγκελάριος Μέρκελδεν θα μπορούσε ποτέ να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στη Γερμανία, με την ίδια ευκολία που έκλεισε την ΕΡΤ η ελληνική κυβέρνηση.
«Το ζήτημα δεν είναι μόνο η ΕΡΤ, αλλά γενικότερα η δημόσια ραδιοτηλεόραση στην Ευρώπη για αυτό και υπήρξαν όλες αυτές οι αντιδράσεις από προσωπικότητες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες» υπογράμμισε.
Πάντως, έσπευσε να σημειώσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες στην ΕΡΤ, αλλά όχι με αυτόν τον βίαιο τρόπο.
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε συμμετείχαν επίσης, η Ρεβέκα Χαρμς, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Στη «σέντρα» βγάζει ο Μιχάλης Κατρίνης την κυβέρνηση για την ακρίβεια – «Πάρτι αισχροκέρδειας στην αγορά»
- Καυγάς στον «αέρα» μεταξύ Σγουρού και Ζαχαρού: «Παπατζήδες δεν ακούω» – «Με απειλείτε;»
- Οι ενδεκάδες στο ματς Αγγλία-Κονγκό (pics)
- Ομορούγι: «Θα κάνω ό,τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, απαιτητικός προπονητής ο Τρινκιέρι»
- LIVE: Χέλμοντ Σπορ – Παναθηναϊκός
- Πετράλωνα: Νεκρός ο σκύλος που παγιδεύτηκε στην πολυκατοικία – «Ήταν η μοναδική συντροφιά μου»
