Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όχι στο «μαύρο» της ΕΡΤ λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας

Όχι στο «μαύρο» της ΕΡΤ λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας

Άμεση επανέναρξη του προγράμματος της ΕΡΤ, βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος, επιβάλλει το Συμβούλιο της Επικρατείας, κρίνοντας ότι υπάρχει νομική βάση στο αίτημα των εργαζομένων ώστε να χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης της κοινής υπουργικής απόφασης, ως προς το μέρος που αφορά  τη διακοπή μετάδοσης εκπομπών, έως τη δημιουργία νέου φορέα. Ολόκληρη η προσωρινή διαταγή.

Άμεση επανέναρξη του προγράμματος της ΕΡΤ, βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος, επιβάλλει το Συμβούλιο της Επικρατείας, κρίνοντας ότι υπάρχει νομική βάση στο αίτημα των εργαζομένων ώστε να χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης της κοινής υπουργικής απόφασης, ως προς το μέρος που αφορά τη διακοπή μετάδοσης εκπομπών, έως τη δημιουργία νέου φορέα.

Ειδικότερα, η απόφαση του προέδρου του ΣτΕ, Κ.Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης τής από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται:

  • ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και
  • ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.

Ακόμη, διατάσσει τη λήψη από τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Σ.Κεδίκογλου, των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπει η επίμαχη από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

Διευκρινίσεις από το ΣτΕ

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση παρείχε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Κ.Μενουδάκος. Σύμφωνα με αυτές, η ΕΡΤ στο σύνολό της (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, ραδιόφωνο κ.λπ.) θα λειτουργήσει ως έχει και θα ορισθεί διαχειριστής, ο οποίος θα φέρει τις αρμοδιότητες, που είχε η παλαιά διοίκηση της επιχείρησης.

Ο διαχειριστής μπορεί κατά την κρίση του και τις ανάγκες που θα υπάρξουν, να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό ή να το απολύσει όλο, ή εν μέρει.

Επιπλέον, πρέπει να συσταθεί δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον (δηλαδή, δεν μπορεί να είναι ιδιωτική εταιρεία) όπως προβλέπει η από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

Αντίθετα, η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν περιλαμβάνει τα μουσικά σύνολα και τις συμφωνικές ορχήστρες της ΕΡΤ, καθώς και την έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024