Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πρωθυπουργός αγνοεί την λαϊκή κατακραυγή, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός αγνοεί την λαϊκή κατακραυγή, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά την Κυριακή και οι αναφορές στην ΕΡΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί τη λαϊκή κατακραυγή στην προσπάθεια φίμωσης της ενημέρωσης και της δημοκρατίας και προσπαθεί με απειλές και ψεύδη να δικαιολογήσει την κορύφωση της αυταρχικής πολιτικής του.

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά την Κυριακή. Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί τη λαϊκή κατακραυγή στην προσπάθεια φίμωσης της ενημέρωσης και της δημοκρατίας και προσπαθεί με απειλές και ψεύδη να δικαιολογήσει την κορύφωση της αυταρχικής πολιτικής του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι οι αναφορές του πρωθυπουργού σε αδιαφάνεια, διαφθορά και σπατάλες είναι υποκριτικές, γιατί τα φαινόμενα αυτά άνθησαν με ευθύνη της κυβέρνησής του.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι «ο Πρωθυπουργός της εκτροπής και της ανεργίας κατάφερε για άλλη μία φορά να κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και το δίκαιο της χώρας μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 20:00 στο Σύνταγμα και απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

»Αγνοώντας τη λαϊκή κατακραυγή, απέναντι στην προσπάθεια φίμωσης της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός επιχείρησε με απειλές και ψεύδη να δικαιολογήσει την κορύφωση της αυταρχικής πολιτικής του, το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

»Γνωρίζει, όμως, πως είναι απομονωμένος, έχει απέναντί του τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, για την αξιοπρέπειά του, για το δικαίωμα στην ενημέρωση και τον πολιτισμό.

»Οι αναφορές του πρωθυπουργού σε αδιαφάνεια, διαφθορά και σπατάλες είναι υποκριτικές γιατί όλοι γνωρίζουν ότι τον τελευταίο χρόνο τα φαινόμενα αυτά, κατά προκλητικό τρόπο, άνθησαν με ευθύνη της κυβέρνησής του.

»Σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ενώνουν την φωνή τους με τους επιστρατευμένους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, τους νοσοκομειακούς, τους αυτοαπασχολούμενους, με όλους όσους ισοπέδωσε η καταστροφική πολιτική του μνημονίου τα τελευταία χρόνια στον αγώνα για την δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί, την Δευτέρα στις 20:00 στην Πλατεία Συντάγματος, κάθε πολίτη που αγωνίζεται για τη δημοκρατία, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, κάθε ένα και κάθε μία που αγωνίζεται να μπει ένα τέλος στο κατήφορο της πατρίδας μας να δώσει το παρόν. Αυτό ο αγώνας είναι κοινός και αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας να μην λείψει κανείς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024