Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Το απόγευμα της Δευτέρας το ραντεβού Σαμαρά με Βενιζέλο – Κουβέλη για την ΕΡΤ

Για το απόγευμα της Δευτέρας, στις 6, κλείστηκε τελικά το ραντεβού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για το θέμα του λουκέτου στην ΕΡΤ, που έχει ανάψει φωτιές στην τρικομματική κυβέρνηση. Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύεται ότι θα καταβληθεί προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης, ενώ οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δηλώνουν ότι οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή.

Για το απόγευμα της Δευτέρας, στις 6, κλείστηκε τελικά το ραντεβού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για το θέμα του λουκέτου στην ΕΡΤ, που έχει ανάψει φωτιές στην τρικομματική κυβέρνηση.

Χθες το βράδυ, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είχαν απευθύνει πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει άμεσα συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση,προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ΕΡΤ.

Ωστόσο, κατά την ομιλία του στο ΕΒΕΑ ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στο θέμα της ΕΡΤ. Απαντώντας σε όσους -μεταξύ των οποίων οι κυβερνητικοί εταίροι- ζητούν να παραμείνει ανοιχτή η δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης και αυτό τελείωσε χθες».

«Δεν κλείνουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως λένε κάποιοι. Αντίθετα τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση» είπε, προσθέτοντας πως «τη νέα ραδιοτηλεόραση θα τη δώσουμε στους Έλληνες το ταχύτερο».

Πάντως, ο πρωθυπουργός είχε το πρωί της Πέμπτης τηλεφωνική επικοινωνία με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει να εννοηθεί ότι θα καταβληθεί προσπάθεια εκτόνωσης της ενδοκυβερνητικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, από το περιβάλλον του πρωθυπουργού γίνεται γνωστό ότι ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα λειτουργήσει όσο το δυνατόν συντομότερα, και νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Επίσης, το Μέγαρο Μαξίμου θα κάνει δεκτές τις αλλαγές που θα προτείνουν οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί επί του νομοσχεδίου που θα έρθει στην Βουλή.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε θα γίνει η συνάντηση, υπάρχει αρκετός χρόνος για να στηθούν οι γέφυρες μεταξύ των τριών αρχηγών.

Από την άλλη, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ διαμηνύουν σε όλους του τόνους ότι η όποια αλλαγή πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοικτή.

Ο κ. Βενιζέλος από την Βουλή χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «του κάναμε την τιμή» να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, αλλά στην κυβέρνηση δεν χωράνε τσαμπουκάδες.

Και ο Φώτης Κουβέλης σε τοποθετήσεις του αναφέρει πως όποιο σχέδιο και να περάσει, θα γίνει με την ΕΡΤ ανοιτκή και με κατάργηση της Πράξης Νομικού Περιεχομένου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024