Αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στο θέμα της ΕΡΤ εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Απαντώντας σε όσους -μεταξύ των οποίων οι κυβερνητικοί εταίροι- ζητούν να παραμείνει ανοιχτή η δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης και αυτό τελείωσε χθες».

«Δεν κλείνουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως λένε κάποιοι. Αντίθετα τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση» είπε από το βήμα εκδήλωσης του ΕΒΕΑ, σημειώνοντας πως «τη νέα ραδιοτηλεόραση θα τη δώσουμε στους Έλληνες το ταχύτερο».

«Στη θέση της δημιουργείται ταχύτατα δημόσια τηλεόραση, όχι κρατική, με λιγότερο προσωπικό. επάξια επιλεγμένο, με τεράστιο αρχείο στη διάθεσή της που αν σωστά αξιοποιηθεί αποτελεί πηγή μεγάλου πλούτου, που παρέμενε αναξιοποίητο και λεηλατημένο», είπε.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους είπε ότι «δεν έχουμε τίποτα απολύτως μαζί τους» και «όλοι θα αποζημιωθούν με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο. Αρκετοί θα επαναπροσληφθούν με απόλυτη διαφάνεια» στο νέο οργανισμό.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «τους τελευταίους σπασμούς ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει», ενώ για τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν για να εξυγιανθεί η ΕΡΤ με τον «ήπιο» τρόπο, είπε χαρακτηριστικά ότι το αποτέλεσμά τους ήταν «μηδέν εις το πηλίκο». «Ο κόσμος έβλεπε, κούναγε το κεφάλι και έλεγε: πάλι τα ίδια».

«Για τα προνόμιά τους φωνάζουν, όχι για τα δικαιώματα του λαού. Όταν έκλεισαν άλλες επιχειρήσεις και βρέθηκαν χιλιάδες άνεργοι τέτοια αντίδραση δεν υπήρξε. Έκλεισαν ιδιωτικά κανάλια και εφημερίδες. Καμία αντίδραση. Μαζικές απολύσεις έγιναν από κομματική κανάλια. Τίποτα», δήλωσε.

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για ξέσπασμα της «υποκρισίας ενός συστήματος που έφερε την Ελλάδα ως εδώ», ενώ μίλησε για «συντεχνία που έχει επιβάλει σιωπή στα μίντια».

«Τους τελευταίους μήνες δεν υπήρξε περίπτωση που ήρθε ξένος να στηρίξει τις προσπάθειες και εμείς να κάνουμε σημαντική επίσκεψη σε ξένη χώρα που να μην πέσει τυχαία πάνω σε απεργία της ΕΡΤ. Απεργούσαν κάθε φορά πάνω σε κάθε σημαντικό και αισιόδοξο. Αυτή την ενημέρωση προσέφεραν» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας