Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo S60 2014: Αναβάθμιση ουσίας

Volvo S60 2014: Αναβάθμιση ουσίας

Στην ανανεωμένη του εκδοχή, το Volvo S60 δίνει συνέχεια στην επιτυχία που γνώρισε εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, υπογραμμίζοντας το προηγμένο τεχνολογικό του προφίλ και το εκλεπτυσμένο σκανδιναβικό του design.

Έχοντας αμφισβητήσει την κυριαρχία των Γερμανών ανταγωνιστών του και κατακτήσει την πρώτη θέση της κατηγορίας του, το Volvo S60 επιστρέφει στην ελληνική αγορά ανανεωμένο.

Οι σχεδιαστικές παρεμβάσεις στο εξωτερικό τμήμα του αμαξώματος υπογραμμίζουν την εκλεπτυσμένη πολυτέλεια του δημοφιλούς sedan, χωρίς να αμφισβητούν το γνώριμο, πλέον, σκανδιναβικό design της σουηδικής φίρμας.

Τα φωτιστικά σώματα και η κεντρική εισαγωγή αέρα του μπροστινού τμήματος συνθέτουν μια νέα, ελκυστικότερη εικόνα, ακολουθώντας τη σχεδιαστική λογική που πρόκειται να συναντήσουμε και σε μελλοντικές προτάσεις της Volvo.

Προσοχή στη λεπτομέρεια έχει δοθεί και στο εσωτερικό, όπου ξεχωρίζουν οι νέες επενδύσεις ξύλου, οι νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, η νέα εσωτερική επένδυση της οροφής και το φινίρισμα μετάλλου σε επιλεγμένα τμήματα του ταμπλό.

Πλέον, ο υποψήφιος αγοραστής ενός S60 μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μία νέα σειρά σπορ καθισμάτων που υπόσχονται άνεση αλλά την απαιτούμενη πλευρική στήριξη ή ακόμα και να αντικαταστήσει τον συμβατικό πίνακα οργάνων με ψηφιακές ενδείξεις (βασικός εξοπλισμός έκδοσης Summum), στοιχείο που για πρώτη φορά συναντήσαμε στο μικρομεσαίων διαστάσεων V40.

Πριν καταλήξουμε στα μηχανικά μέρη του ανανεωμένου S60, ο αναβαθμισμένος εξοπλισμός ενεργητικής ασφάλειας είναι αυτός που κερδιζει τις εντυπώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το City Safety, το οποίο περνά στη δεύτερη γενιά του αποκτώντας την ικανότητα να ακινητοποιεί το αυτοκίνητο προλαμβάνοντας ενδεχόμενη σύγκρουση σε ταχύτητες κίνησης που φτάνουν έως και τα 50 χλμ./ώρα.

Στο City Safety θα πρέπει να προσθέσουμε το σύστημα αυτόματης ανίχνευσης πεζών και ποδηλάτων με δυνατότητα αυτόματης πέδησης και λειτουργίας έως τα 35 χλμ./ώρα, το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων, το βελτιωμένο BLIS που ενημερώνει τον οδηγό για την ύπαρξη οχημάτων στην τυφλή γωνία των εξωτερικών καθρεπτών και το σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας, το οποίο προειδοποιεί για την ύπαρξη-κίνηση οχήματος στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου.

Σε επίπεδο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το σύστημα Sensus Connecting Touch με την έγχρωμη οθόνης αφής των 7 ιντσών, εξασφαλίζει στο ανανεωμένο S60 πληθώρα εφαρμογών, όπως το «Sportify» που επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικών κομματιών μέσω διαδικτύου.

Εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι το πλήθος τον επιλογών που έχει να παρουσιάσει και η γκάμα των εκδόσεων του ανανεωμένου Volvo S60, καθώς πέρα από τους ιδιαίτερα αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης ή diesel, το σουηδικό sedan προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά setup ανάρτησης (Dynamic, Touring, Four-C, Lower Sport).

Επιστρέφοντας στα κινητήρια σύνολα και συγκεκριμένα στους κινητήρες βενζίνης, το ανανεωμένο S60 προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες άμεσου ψεκασμού των 1,6 λίτρων, οι οποίοι αποδίδουν -ανάλογα με την έκδοση- 150 και 180 ίππους.

Με ανάλογα χαρακτηριστικά, ο δίλτρος κινητήρας βενζίνης της έκδοσης T5 αποδίδει 240 ίππους, ενώ η κορυφαία και αποκλειστικά τετρακίνητη έκδοση του αυτοκινήτου εφοδιάζεται με έναν κινητήρα χωρητικότητας 3,0 λίτρων και απόδοσης 304 ίππων.

Εξίσου αποδοτικό είναι και το παράδειγμα των κινητήρων diesel και ειδικότερα αυτός των 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 115 ίππους και 270 Nm ροπής καταναλώνοντας μόλις 3,9 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. και εκπέμποντας103 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόεμετρο

Την πετρελαιοκίνητη γκάμα του S60 συμπληρώνει η έκδοση D4, για την κίνηση της οποίας φροντίζει ένας δίλιτρος κινητήρας diesel 163 ίππων.

Το ανανεωμένο Volvo S60 διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης τα 24.960 ευρώ (έκδοση T3), συνυπολογίζοντας το όφελος απόσυρσης.

auto.in.gr

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024