Ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση έπληξαν τη δυτική Ελβετία, προκαλώντας κατολισθήσεις και πλημμύρες εξαιτίας των οποίων οδικές αρτηρίες και σιδηροδρομικές γραμμές αποκλείστηκαν. Δώδεκα άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, ανακοίνωσε η ελβετική αστυνομία.

Οι βροχές και η ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξαν το βράδυ της Κυριακής τα δυτικά καντόνια Βο και Φρίμπουργκ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Οι περιοχές είχαν γλιτώσει μέχρι τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στην κεντριοκή Ευρώπη

Ποταμός υπερχείλισε προκαλώντας πλημμύρες στην παλιά πόλη της Μουντόν. Δώδεκα άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα σπίτια τους, ανακοίνωσε η αστυνομία στο καντόνι Βο.

Περί τους 140 διασώστες, αστυνομικούς και μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας έχουν κινητοποιηθεί στο καντόνι Βο και 50 διασώστες στο γειτονικό καντόνι Φρίμπουργκ, μετά τις πολλές κλήσεις για βοήθεια έπειτα από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν ζημιές κυρίως σε δρόμους και υπόγεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό