Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε αγορά στο Ιράκ
Διαδοχικές εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων σκόρπισαν το θάνατο σε αγορά στο κεντρικό Ιράκ, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 14 άτομα. Η επίθεση σημειώθηκε στο Τζινταϊντά αλ Σατ και είναι πανομοιότυπη με τα υπόλοιπα αιματηρά περιστατικά στο κύμα σεκταριστικής βίας που έχει αναζωπυρωθεί στη χώρα.
Διαδοχικές εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων σκόρπισαν το θάνατο σε αγορά στο κεντρικό Ιράκ, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 14 άτομα και τραυματίζοντας άλλους 34.
Η επίθεση σημειώθηκε στο Τζινταϊντά αλ Σατ και είναι πανομοιότυπη με τα υπόλοιπα αιματηρά περιστατικά στο κύμα σεκταριστικής βίας που έχει αναζωπυρωθεί στη χώρα.
Τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί μέσα και γύρω από την αγορά σε σημεία με τέτοιο τρόπο, ώστε να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των θυμάτων.
Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης. Οι επιθέσεις με παγιεδευμένα οχήματα όμως σε περιοχές με σιιτικό πληθυσμό είναι συνηθισμένη μέθοδος που ακολουθούν ένοπλες σουνιτικές ομάδες στην ταραγμένη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ρεκόρ για τις κυψέλες μελισσών στην ΕΕ – Έφτασαν τα 9,4 εκατ.
- Η απονομή του Europa League στην Άστον Βίλα (vid, pics)
- Ισπανία: Ο Σάντσεθ θα ζητήσει από όλη την ΕΕ την απαγόρευση εισόδου του Μπεν-Γκβιρ σε ευρωπαϊκό έδαφος
- Η «χρυσή βίβλος» του Europa League
- Το Ιράν δημοσίευσε το πεδίο ευθύνης της Αρχής του Στενού του Περσικού Κόλπου
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]



