Βίαιες διαδηλώσεις Ινδονήσιων εργατών στη Σαουδική Αραβία
Ένταση επικράτησε κατά τη διαδήλωση Ινδονήσιων εργαζόμενων στη Σαουδική Αραβία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μεγάλη καθυστέρηση στις διαδικασίες προκειμένου να πάρουν βίζα εξόδου από τη χώρα. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο τους στη Τζέντα, έβαλαν φωτιές στον εξωτερικό χώρο και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας. Εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι εργαζόμενοι προσπαθούν να λάβουν άδεια εργασίας ή να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι την 3η Ιουλίου, οπότε η κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή την καταστολή της παράνομης εργασίας.
Ένταση επικράτησε στην Τζέντα κατά τη διαδήλωση Ινδονήσιων εργαζόμενων στη Σαουδική Αραβία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μεγάλη καθυστέρηση των διαδικασιών προκειμένου να πάρουν βίζα εξόδου από τη χώρα.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο τους στη Τζέντα, έβαλαν φωτιές στον εξωτερικό χώρο και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες.
«Οι εργαζόμενοι πετούσαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι πυροβόλησαν στον αέρα» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Τζέντα είπε ότι οι διαδηλωτές μπήκαν στο προξενείο, προκαλώντας την άτακτη φυγή των υπαλλήλων, ενώ υπήρξαν και μικροτραυματισμοί. Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι διαδηλωτές τελικά διαλύθηκαν και η φωτιά στον εξωτερικό χώρο του προξενείου έσβησε.
Εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι εργαζόμενοι στον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου του κόσμου, προσπαθούν να λάβουν άδεια εργασίας ή να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι την 3η Ιουλίου, οπότε η κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή την καταστολή της παράνομης εργασίας.
Οι ξένοι εργάτες τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώνονται έξω από τα αρμόδια κυβερνητικά γραφεία, αλλά και σε προξενικές αρχές κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες , ενώ συχνά αναγκάζονται να κοιμούνται έξω από τα γραφεία για να διατηρήσουν τη θέση τους στη γραμμή.
Η Σαουδική Αραβία προχωρά στην πάταξη της παράνομης εργασίας των ξένων υπηκόων ως μέρος ενός φάσματος μεταρρυθμίσεων στον τομέα της εργασίας με στόχο να πιέσει τους ντόπιους να πάρουν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, από το 2011, έδειξαν ότι περίπου τα 9/10 του συνόλου των θέσεων εργασίας στις ιδιωτικές εταιρείες καταλαμβάνονται από τα περίπου εννέα εκατομμύρια αλλοδαπούς που ζουν στην χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442