Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Παρακολουθούμε με προσοχή το θέμα της Τουρκίας» λέει ο υφυπουργός Εξωτερικών

«Παρακολουθούμε με προσοχή το θέμα της Τουρκίας» λέει ο υφυπουργός Εξωτερικών

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις στη γειτονική χώρα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι για την Αθήνα έχει ιδιαίτερη σημασία η σταθερότητα στην Τουρκία.

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις στη γειτονική χώρα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι για την Αθήνα έχει ιδιαίτερη σημασία η σταθερότητα στην Τουρκία. «Προφανώς μας ανησυχεί η κατάσταση και προφανώς την παρακολουθούμε με ενδιαφέρον. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η σταθερότητα της κατάστασης στην Τουρκία, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για εμάς εδώ δίπλα στην Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιάρας συνέχισε λέγοντας ότι για την Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη σημασία να εκτονωθούν αυτά τα επεισόδια το συντομότερο δυνατόν.

«Η πεποίθησή μας είναι ότι μια σταθερή Τουρκία, η οποία τουλάχιστον είναι κατασταλαγμένη σε ό,τι αφορά την κοινωνική της συνοχή και ενδεχομένως τη λειτουργία του πολιτικού της συστήματος μας δίνει τη δυνατότητα συνομιλιών σε ένα αξιόπιστο επίπεδο» εξήγησε.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Τσιάρας εκτίμησε ότι οι αντιδράσεις δεν έχουν τον χαρακτήρα της αραβικής «Άνοιξης».

«Αφορά περισσότερο κάποια μεγάλα αστικά κέντρα και υποκινείται σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όλη αυτή η κατάσταση» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το αν η συνέχιση της αστάθειας στην Τουρκία θα οδηγούσε σε αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας ως σταθερής χώρας της περιοχής, ο υφυπουργός είπε ότι δεν συμμερίζεται αυτή την εκτίμηση.

«Πιστεύω ότι η Τουρκία πρέπει να βρει το δρόμο στην προσπάθεια που εδώ και χρόνια κάνει για να γίνει μια χώρα περισσότερο ευρωπαϊκή, γιατί με αυτό τον τρόπο η ισορροπία στην περιοχή μας θα είναι η καλύτερη δυνατή» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024