Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα γενιά ληξιπρόθεσμων χρεών προς τις φαρμακευτικές δημιουργείται το 2013

Νέα γενιά ληξιπρόθεσμων χρεών προς τις φαρμακευτικές δημιουργείται το 2013

Παρά τους στόχους της κυβέρνησης να μη δημιουργήσει νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών, ήδη τα χρέη για το 2013 προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται και φθάνουν πλέον το ποσό των 380 εκατ. ευρώ, τονίζει ο ΣΦΕΕ. Ακόμη καταγγέλλει «σοβαρή εμπλοκή και μάλιστα χωρίς λόγο», στις πληρωμές των παλαιών χρεών του ΙΚΑ. «Η γραφειοκρατία αυτή τη φορά προφασίζεται απίστευτες δικαιολογίες προκειμένου να παγώσει τις πληρωμές» τονίζει ο Σύνδεσμος.

Παρά τους στόχους της κυβέρνησης να μη δημιουργήσει νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών, ήδη τα χρέη για το 2013 προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται και φθάνουν πλέον το ποσό των 380 εκατ. ευρώ, τονίζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Ακόμη καταγγέλλει «σοβαρή εμπλοκή και μάλιστα χωρίς λόγο», στις πληρωμές των παλαιών χρεών του ΙΚΑ. «Η γραφειοκρατία αυτή τη φορά προφασίζεται απίστευτες δικαιολογίες προκειμένου να παγώσει τις πληρωμές» τονίζει ο Σύνδεσμος.

«Σοβαρή εμπλοκή και μάλιστα χωρίς λόγο, έχει προκύψει με τις πληρωμές των παλαιών χρεών του ΙΚΑ προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Παρ΄όλο που το ΙΚΑ έχει διαθέσιμα τα απαραίτητα κονδύλια, προκειμένου να προχωρήσει στην άμεση αποπληρωμή όλων των χρεών που εκκρεμούν από το 2010, η όλη διαδικασία δεν προχωρά και εξακολουθεί να οφείλει προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις περίπου 260 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

«Σε μια περίοδο που όλη η αγορά βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση εξαιτίας της παρατεταμένης καθυστέρησης στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η γραφειοκρατία αυτή τη φορά προφασίζεται απίστευτες δικαιολογίες προκειμένου να παγώσει τις πληρωμές, παρά τις εντολές για επίσπευση των διαδικασιών από τους ίδιους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Ο ΣΦΕΕ ενημερώνει ότι οι πληρωμές έχουν σταματήσει προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις με την αιτιολογία ότι δεν αναφέρονται ρητώς οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις στους παρόχους υπηρεσιών υγείας και επομένως δεν μπορούν να εγκριθούν οι πληρωμές.

Με λίγα λόγια οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεν θεωρούνται πάροχοι υγείας.

Το σύνολο των χρεών προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις αγγίζει το 1,6 δισ. ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια, στα οποία προστίθενται σιγά σιγά τα χρέη του 2013.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024