
Υπάρχουν πράγματα ισχυρότερα από τη λαϊκή θέληση
Όπως δεν μπορείς να ψηφίσεις κατά της βροχής έτσι δεν μπορείς να περιμένεις πως με τη λαϊκή θέληση θα αψηφίσεις τους φυσικούς και τους οικονομικούς νόμους.
Για το σημερινό κείμενο αντιγράφω από ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του 1904.
Δεν γνώριζε [ο πρωθυπουργός] πως υπήρχαν φυσικοί νόμοι και οικονομικοί νόμοι. Ποσότητες και δυνάμεις που ακόμη και αν όλη η ανθρωπότητα ψήφιζε εναντίον τους δεν θα μπορούσε να τις αποφύγει χωρίς να επιφέρει την καταστροφή. Δεν καταλάβαινε πως υπάρχουν ηθικοί νόμοι που αν τους λυγίσεις θα επιστρέψουν και πάλι στην όρθια θέση με καταστροφική δύναμη. Αυτός ο άνθρωπος θα χρησιμοποιούσε κοινοβουλευτικά τερτίπια ακόμη και μπροστά στον ίδιο το Θεό, νομίζοντας πως με αυτά θα γλιτώσει από την κρίση Του κατά τη Δευτέρα Παρουσία.
Δεν σας θυμίζει τους πολιτικούς μας και αρκετά μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων τους;
πηγή: The Food of the Gods and How It Came to Earth, by H.G. Wells, έκδοση 1904 (μετάφραση δική μου).
Γιώργος Στ. Επιτήδειος
Γιώργος Επιτήδειος
- Στενά του Ορμούζ: Γιατί τα φορτηγά είναι «λύση ανάγκης» για τις ναυτιλιακές
- Λιθουανία: Συνετρίβη drone στην πόλη Ουτένα – «Πιθανόν ουκρανικό» λένε οι αρχές
- Κύπρος: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Λεμεσό – «Οι θυσίες τους δεν θα σβήσουν ποτέ»
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζητά ισχυρότερες μονάδες πρώτης γραμμής για την αποτροπή πολέμου
- Τα πουλέν του Δημητριάδη και επικεφαλής του προπαγανδιστικού μηχανισμού της Ομάδας Αλήθειας ψηλά σε σταυρούς στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ
- Πώς αλλάζει η οικονομία του πολέμου – Θα προλάβει η Ευρώπη;
