Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο φόνος «δεν δικαιολογεί αντίποινα» λέει η οικογένεια του βρετανού στρατιώτη

Ο φόνος «δεν δικαιολογεί αντίποινα» λέει η οικογένεια του βρετανού στρατιώτη

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του Λι Ρίγκμπι, του βρετανού στρατιώτη που δολοφονήθηκε άγρια σε δρόμο στο Γούλοβιτς του νοτιο-ανατολικού Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα, στην οποία τονίζει ότι ο Λι δεν θα ήθελε ο θάνατός του να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για πράξεις αντιποίνων. Εν τω μεταξύ, η έρευνα για τη δολοφονία συνεχίζεται. Η αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμα ύποπτο για την προμήθεια παράνομων όπλων.

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του Λι Ρίγκμπι, του βρετανού στρατιώτη που δολοφονήθηκε άγρια σε δρόμο στο Γούλοβιτς του νοτιο-ανατολικού Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα, στην οποία τονίζει ότι ο Λι δεν θα ήθελε ο θάνατός του να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για πράξεις αντιποίνων.

Μέλη της οικογένειας του 25χρονου στρατιώτη ανέφεραν στην ανακοίνωση: «Θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Λι δεν θα ήθελε να χρησιμοποιεί ο κόσμος το όνομά του ως δικαιολογία για να πραγματοποιηθούν επιθέσεις εναντίον άλλων. Δεν επιθυμούμε άλλες οικογένειες να περάσουν αυτή την οδυνηρή εμπειρία και κάνουμε έκκληση σε όλους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να δείξουν το σεβασμό τους με ειρηνικό τρόπο».

Στην ανακοίνωση η μητέρα, ο πατριός του, η σύζυγός του και ο γιος του, ανάμεσα σε άλλους, αναφέρουν ότι ο Λι «είχε πολλούς φίλους που έρχονταν από διαφορετικούς δρόμους -κάποιοι με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις και από διαφορετικές κουλτούρες. Αλλά αυτό δεν άλλαζε κάτι για το Λι: πάντα φερόταν στους άλλους με τον μεγαλύτερο σεβασμό».

Όπως αναφέρει ο Guardian, κατακόρυφη αύξηση στα περιστατικά ισλαμοφοβίας έχουν σημειωθεί μετά τον θάνατο του στρατιώτη. Περισσότερα από 200 τέτοια περιστατικά καταγγέλθηκαν την εβδομάδα που σκοτώθηκε στην ανοιχτή γραμμή Tell Mama, ενώ έντεκα επιθέσεις σημειώθηκαν σε τεμένη.

Ακροδεξιές οργανώσεις όπως η Ένωση Άμυνας της Αγγλίας (EDL) και το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (BNP) έχουν κατηγορηθεί ότι εκμεταλλεύονται την τραγωδία για να προκαλέσουν εντάσεις. Το EDL διοργάνωσε διαδήλωση στο Γούλοβιτς, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Λι Ρίγκπι και άλλη μία στη Ντάουνινγκ Στριτ λίγες ημέρες αργότερα.

Το BNP θα πραγματοποιήσει πορεία το Σάββατο.

Το τάγμα του Ρίγκπι εξέδωσε ανακοίνωση παρόμοια με εκείνη της οικογένειάς του, αποστασιοποιώντας τον εαυτό από «όλε τις οργανώσεις που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το θάνατο ενός μέλους της οικογένειας του τάγματός μας για μια σειρά άχρηστων λόγων που εξυπηρετούν τους εαυτούς τους. Είναι λάθος και απαράδεκτο ότι ο θάνατος ενός από τους δικούς μας ανθρώπους θα πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης».

Η δήλωση δημοσιεύτηκε στο Facebook και σύμφωνα με αυτή, κάποιοι προσέγγισαν βετεράνους στρατιώτες, ζητώντας τους να λάβουν μέρος σε διαδηλώσεις που συνδέονται με τον φόνο του βρετανού στρατιώτη.

Εν τω μεταξύ, η έρευνα για τη δολοφονία συνεχίζεται. Η αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμα ύποπτο για την προμήθεια παράνομων όπλων.

Κατηγορίες για φόνο και κατοχή όπλου απαγγέλθηκε σε έναν από τους συλληφθέντες, τον Μάικλ Αμπεντοβάλε. Ο δεύτερος ύποπτος νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο, έχοντας τραυματιστεί από αστυνομικούς στη διάρκεια της σύλληψής του.

Συνολικά, οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί για τον θάνατο του Ρίγκμπι και δύο από αυτά έχουν αφεθεί ελεύθερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024