Κατά του μέτρου της επιστράτευσης διαμαρτυρήθηκαν εκπαιδευτικοί
Την αντίθεσή τους στο μέτρο της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών εξέφρασαν οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων, σε συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΟΛΜΕ το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος.
Την αντίθεσή τους στο μέτρο της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών εξέφρασαν οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων, σε συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΟΛΜΕ το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος.
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών ξεκίνησε περίπου στις 19.00, με συγκέντρωση στο κάτω μέρος της πλατείας και ακολούθησε πορεία, μέσω της οδού Όθωνος, μπροστά από τη Βουλή, όπου ακούστηκαν συνθήματα κατά της επιστράτευσης, με τους συμμετέχοντες να ζητούν από την κυβέρνηση να άρει το μέτρο.
Στο συλλαλητήριο μετείχαν, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς και εκπρόσωποι της κίνησης «Δεν πληρώνω».
Μετά από περίπου μια ώρα παραμονής μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν και δόθηκαν στην κυκλοφορία όλοι οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος και την Βουλή, ενώ άνοιξε και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, που είχε κλείσει μετά από εντολή της αστυνομίας από τις 5:30 το απόγευμα.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων