Να δοθεί στον Γιούνκερ η ελληνική ιθαγένεια προτείνει ο Δ.Σιούφας
Να δοθεί στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η ελληνική ιθαγένεια σε αναγνώριση της στήριξης που προσέφερε στη χώρα ως επικεφαλής του Eurogroup προτείνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας. Με αφορμή την επίσκεψη Γιούνκερ στην Ελλάδα στις 10 και 11 Ιουνίου ο κ. Σιούφας προτείνει να απονεμηθεί στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, να του δοθεί τιμητικά η ελληνική ιθαγένεια και να του δοθεί η δυνατότητα να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής.
Να δοθεί στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η ελληνική ιθαγένεια σε αναγνώριση της στήριξης που προσέφερε στη χώρα ως επικεφαλής του Eurogroup προτείνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.
Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Γιούνκερ στην Ελλάδα στις 10 και 11 Ιουνίου ο κ. Σιούφας προτείνει να απονεμηθεί στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, να του δοθεί τιμητικά η ελληνική ιθαγένεια και να του δοθεί η δυνατότητα να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Σιούφας αναφέρει:
«Η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και πρώην προέδρου του Eurogroup στη χώρα μας, αποτελεί σημαντικό γεγονός.
» Ο κ. Γιούνκερ από τη θέση του προέδρου του Eurogroup χειρίστηκε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και το ελληνικό ζήτημα με σύνεση και υπευθυνότητα. Τιμώντας το αξίωμά του, αναδείχθηκε σε κορυφαίο σύγχρονο ευρωπαϊστή. Σε δύσκολες στιγμές για την χώρα μας δεν έπαψε να επαναλαμβάνει ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.
» Με την στάση και τις δημόσιες δηλώσεις του αποτέλεσε ένα σταθερό ανάχωμα απέναντι σε όλους εκείνους τους ανιστόρητους ευρωπαίους πολιτικούς, που εκτόξευαν απειλές για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.
» Η επίσκεψη του κ. Γιούνκερ μάς δίνει την ευκαιρία να αποδείξουμε, για μια ακόμη φορά, ότι εμείς οι Έλληνες δεν ξεχνάμε και τιμάμε όλους αυτούς που μας στήριξαν και μας στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές.
» Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή και επαναφέρω την πρόταση που κατέθεσα στις 21 Φεβρουαρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, να τιμηθεί ο κ. Γιούνκερ με το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, να του δοθεί τιμητικά από την κυβέρνηση η ελληνική ιθαγένεια, και να του δοθεί η δυνατότητα να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής. Του αξίζουν πραγματικά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαλάνδρι: Aγωνία για ανήλικη που χάθηκε από χώρο φιλοξενίας – Τι λέει η μητέρα της
- Η ιστορία ως λογοτεχνία και η λογοτεχνία ως ιστορία
- Μονέκε για Βεζένκοφ: «Ο Σάσα είναι καλύτερος από εμένα»
- Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Κυριακή λόγω εργασιών – Αναλυτικά οι τροποποιήσεις
- Πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε – Μάριτ: Άμεση η ανάγκη για μεταμόσχευση πνεύμονα
- Η πιο αμφίρροπη Euroleague όλων των εποχών: Οι μάχες για τετράδα και εξάδα και το πρόγραμμα των ομάδων
- Axios: Το Ισραήλ ετοιμάζει μεγάλη χερσαία επίθεση στον Λίβανο – Τι απαντούν οι IDF
- Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκινά τη Δευτέρα η υποβολή – Μειώσεις τεκμηρίων και νέοι κωδικοί στο Ε1
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442