Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός σε χτύπημα αμερικανικού drone ο υπαρχηγός των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Νεκρός σε χτύπημα αμερικανικού drone ο υπαρχηγός των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε θέση στο Πακιστάν, κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, σκοτώνοντας τέσσερις «μαχητές», μεταξύ τους και τον δεύτερο τη τάξει πακιστανών Ταλιμπάν. Το χτύπημα είναι το πρώτο με drone μετά τις εκλογές στο Πακιστάν, κατά τις οποίες το αμερικανικό πρόγραμμα ήταν ψηλά στην πολιτική ατζέντα. Το Ισλαμαμπάντ αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για «πλήγμα στην εδαφική κυριαρχία» της χώρας.

Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε θέση στο Πακιστάν, κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, σκοτώνοντας τέσσερις «μαχητές», μεταξύ τους και τον δεύτερο τη τάξει πακιστανών Ταλιμπάν.

Ο Ουάλι αλ Ρεχμάν σκοτώθηκε όταν πύραυλοι που εκτόξευσε το αμερικανικό αεροσκάφος έπληξαν ένα πλινθόκτιστο σπίτι κοντά στην πόλη Μιρανσάχ.

Ήταν επιχειρησιακός διοικητής του Κινήματος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, ή Τεχρίκ ι Ταλιμπάν, στην περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν και εμφανιζόταν σε ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του αρχηγού της οργάνωσης Χακιμουλάχ Μεχσούντ.

Το χτύπημα είναι το πρώτο με drone μετά τις εκλογές στο Πακιστάν, κατά τις οποίες το αμερικανικό πρόγραμμα ήταν ψηλά στην πολιτική ατζέντα. Το Ισλαμαμπάντ αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για «πλήγμα στην εδαφική κυριαρχία» της χώρας.

«Οποιαδήποτε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία του Πακιστάν και την καταδικάζουμε» ανέφερε το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το Reuters.

Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών αποτελούν «πρόκληση» στην εθνική κυριαρχία της χώρας του. «Θα καθήσουμε με τους αμερικανούς φίλους μας και θα τους μιλήσουμε για το θέμα» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024