Φροντίδα σε εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος θα παράσχει η Γερμανία
Το γερμανικό δημόσιο πρόκειται να συνεισφέρει συνολικά 772 εκατ. ευρώ από το 2014 ως το 2017 για την παροχή φροντίδας σε εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο. Το ποσό αυτό συμφωνήθηκε μέσω διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση της Γερμανίας και της οργάνωσης Διάσκεψη Εβραϊκών Διεκδικήσεων.
Το γερμανικό δημόσιο πρόκειται να συνεισφέρει συνολικά 772 εκατ. ευρώ από το 2014 ως το 2017 για την παροχή φροντίδας σε επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο.
Το ποσό αυτό συμφωνήθηκε μέσω διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση της Γερμανίας και της οργάνωσης Διάσκεψη Εβραϊκών Διεκδικήσεων (Jewish Claims Conference).
«Η συνεχιζόμενη δέσμευση της Γερμανίας να εκπληρώσει την ιστορική της υποχρέωση έναντι των θυμάτων των Ναζιστών… εγγυάται ότι οι επιζώντες του Ολοκαυτώματος, που πλέον διάγουν τα τελευταία έτη του βίου τους, μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα τους βοηθήσουμε να ζήσουν με αξιοπρέπεια» τα χρόνια αυτά, είπε ο διαπραγματευτής της JCC, Στούαρτ Άιζενστατ.
«Αυτό είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό με δεδομένο ότι σημειώνεται σε μια εποχή δημοσιονομικής λιτότητας στη Γερμανία», πρόσθεσε ο Άιζενστατ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Διάσκεψη Διεκδικήσεων παρέχει οικιακή βοήθεια σε 56.000 επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος.
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταβάλλει εφ’ όρου ζωής σε όλα τα θύματα του Ολοκαυτώματος μηναία σύνταξη ύψους 300 ευρώ. Δικαιούχοι είναι όλα τα πρόσωπα εβραϊκής καταγωγής που πέρασαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για χρονικό διάστημα τριών μηνών ή ανώτερο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Η ιδιαίτερη ανάρτηση του Χέιζ-Ντέιβις: Έγινε αστροναύτης και απάντησε για τα ταξίδια του (pic)
- Καθοριστικό βήμα για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Ραφήνα
- Μουσείο Μπενάκη: Η ελληνικότητα, η ιδέα, ο άνθρωπος
- «Η γη της ελιάς»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Κουτσούμπας για τις άρσεις ασυλίας: Από τη μία το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη ο λαός χωρίς εισόδημα
- Μέριλιν Μονρόε – 24 ώρες πριν τον θάνατό της είχε υπογράψει για την παραλαβή επίπλων
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442