Θα διαψευσθεί η εκτίμηση του ΟΟΣΑ για ύφεση το 2014, λέει ο Στουρνάρας
Τη διαφωνία του για τις οικονομικές προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας, στο περιθώριο των εργασιών της υπουργικής συνόδου του Οργανισμού στο Παρίσι. «Εμείς διαφωνούμε με το νούμερο αυτό. Διαφωνεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και το ΔΝΤ» σημείωσε επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση για θετικό πρόσημο στην οικονομία από το 2014.
Τη διαφωνία του για τις οικονομικές προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στο περιθώριο των εργασιών της υπουργικής συνόδου του Οργανισμού στο Παρίσι.
Απαντώντας σε ερώτημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου σχετικά με το αρνητικό ποσοστό (-1,2% που προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ για το 2014), ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε:
«Εμείς διαφωνούμε με το νούμερο αυτό. Διαφωνεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και το ΔΝΤ. Πιστεύω ότι το νούμερο θα βγει λάθος και εμείς θα βγούμε σωστοί. Εγώ πιστεύω ότι το ΑΕΠ θα είναι λίγο πιό κάτω από ένα θετικό +1%».
Εξηγώντας τις απόψεις του για το θέμα τόνισε ότι «η τάση στην Ελλάδα είναι θετική, αφού φαίνεται να σταθεροποιείται η βιομηχανική παραγωγή, αν και ακόμα αρνητική, αλλά πολύ λιγότερο από ό,τι ήταν όλα τα προηγούμενα τρίμηνα».
Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι οι κρατήσεις για τον τουρισμό πάνε πολύ καλά. «Περιμένουμε πάνω από 17 εκατομμύρια τουρίστες » είπε και πρόσθεσε ότι «όλοι οι πρόδρομοι δείκτες δείχνουν ότι τουλάχιστον θα πάμε καλά φέτος και θα είναι μια καλή βάση για του χρόνου».
Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον γγ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία με τον οποίο συζήτησε για τις μελέτες που κάνει ο Οργανισμός για την Ελλάδα και τη βοήθεια που δίνει μέσω της «task force» για την ανταγωνιστικότητα, τον τουρισμό, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τη μείωση του διοικητικού βάρους.
Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Στουρνάρας θα συναντήσει στο υπουργείο Οικονομικών, τον Γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσκοβισί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ