Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκρήξεις ρουκετών σε προπύργια της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Εκρήξεις ρουκετών σε προπύργια της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Δύο ρουκέτες έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άτομα. Η μία έπεσε σε κατάστημα αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και σε οχήματα και η δεύτερη σε διαμέρισμα που βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρω από το μέρος που έπεσε η πρώτη ρουκέτα. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Δύο ρουκέτες έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άτομα.

Η μία ρουκέτα Γκραντ έπεσε σε κατάστημα αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις Σύροι εργαζόμενοι και να προκληθούν ζημιές σε οχήματα.

Η δεύτερη ρουκέτα έπληξε ένα διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από το μέρος στο οποίο έπεσε η πρώτη, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ανθρώπου.

Η επίθεση αυτή, στα νότια προάστια της Βηρυτού, τα οποία αποτελούν προπύργιο της Χεζμπολάχ, σημειώνεται μόλις μερικές ώρες μετά την ομιλία του ηγέτη της οργάνωσης Χάσαν Νασράλα, ο οποίος δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι οι μαχητές της θα συνεχίσουν να πολεμούν στο πλευρό των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων κατά των Σύρων ανταρτών στην περιοχή Αλ Κουσέιρ της Συρίας, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με τις ρουκέτες.

Η συριακή αντιπολίτευση, από την πλευρά της, κάλεσε τους μαχητές της Χεζμπολάχ να αυτομολήσουν.

«Σήμερα η Χεζμπολάχ επαναλαμβάνει το σοβαρό σφάλμα (του Σύρου προέδρου Μπασάρ) αλ Άσαντ αναγκάζοντας τους άνδρες της να σκοτώνουν αθώους Σύρους, το οποίο θα οδηγήσει άνευ ουδεμίας αμφιβολίας τα έντιμα μέλη της Χεζμπολάχ να αυτομολήσουν και να πάνε με το μέρος αυτού που είναι δίκαιο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κύρια οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης.

«Ο Συνασπισμός (της συριακής αντιπολίτευσης) επιθυμεί ειρήνη για τον λαό του Λιβάνου και απορρίπτει τα αιτήματα της Χεζμπολάχ που αποσκοπούν να μετατρέψουν την συριακή επανάσταση σε μια περιφερειακή σύγκρουση» προσθέτει η συριακή αντιπολίτευση.

Η σύγκρουση στην Συρία έχει διχάσει τον Λίβανο, καθώς οι σουνίτες της χώρας υποστηρίζουν την εξέγερση κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ η σιιτική Χεζμπολάχ στέκεται στο πλευρό του Σύρου προέδρου.

Σύμφωνα με πηγή της λιβανικής ασφάλειας, τουλάχιστον 30 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις στρατιώτες, έχουν χάσει την ζωή τους σε διάστημα έξι ημερών στην Τρίπολη, στον βόρειο Λίβανο, στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιτιθέμενους στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Καταδικάζει την επίθεση η Γαλλία

«Δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες, όσον αφορά την προέλευση όλου αυτού, αλλά η Γαλλία καταδικάζει απερίφραστα την βία που σημειώθηκε στον Λίβανο» δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψής του στο Άμπου Ντάμπι.

Ο γάλλος υπουργός κάλεσε παράλληλα τους Λιβανέζους να αποφύγουν «ο πόλεμος στην Συρία να γίνει ο πόλεμος στον Λίβανο» και ζήτησε να προληφθεί οποιαδήποτε «διάχυση» της συριακής σύγκρουσης. «Στεκόμαστε στο πλευρό των άμαχων πληθυσμών και των λιβανικών αρχών» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024