
Ημερίδα στο ΑΠΘ για την καινοτομία από τους ευρωβουλευτές Παλιαδέλη και Τσουκαλά
Ημερίδα για τον ρόλο και τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) και τις Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας του (ΚΓΚ) διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από τους καθηγητές του ΑΠΘ και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χρυσούλα Παλιαδέλη και Ιωάννη Τσουκαλά.
Ημερίδα για τον ρόλο και τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) και τις Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας του (ΚΓΚ) διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από τους καθηγητές του ΑΠΘ και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χρυσούλα Παλιαδέλη (ΠΑΣΟΚ) και Ιωάννη Τσουκαλά (ΝΔ).
Η ημερίδα διοργανώνεται την Παρασκευή 24 Μαΐου, από τις 9:00 μέχρι τις 12:30, στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ (ΚΕΔΕΑ) (κόκκινο κτήριο δίπλα στη Φοιτητική Λέσχη, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου).
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες του ΕΙΤ για την προώθηση της καινοτομίας και οι ευκαιρίες συνεργασίας των ελληνικών πανεπιστημίων με το ΕΙΤ και τις επιμέρους θεματικές του κοινότητες. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ΚΓΚ InnoEnergy, που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας, και στα προσανατολισμένα στην Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα εκπαιδευτικά προγράμματα που αυτή παρέχει.
Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό οι δύο ευρωβουλευτές και η Αντιπρύτανης του ΑΠΘ Σοφία Κουΐδου-Ανδρέου και με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα η Επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου. Για τη Βιώσιμη Ενέργεια του Ε.Ι.Τ. θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι της ομόλογης ΚΓΚ:
- Diego Pavia, Διευθύνων Σύμβουλος
- καθηγ. Torsten Fransson, Διευθυντής Εκπαίδευσης
- καθηγ. Josep Bordonau, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικής Πολιτικής
- Kyriaki Koutrouvelli, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια
- Oisin Tummon, Απόφοιτος μεταπτυχιακών σπουδών
- Elena Bou, Υπεύθυνη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης
- Rosa Vilarasau, Επιχειρηματίας – νικήτρια του Βραβείου ΕΙΤ
- José-María Fernández, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας ιδρύθηκε το 2008 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να ενισχύσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. Στόχος του ΕΙΤ είναι, ως το 2020, να εκπαιδεύσει 10.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές και 10.000 διδάκτορες, παρέχοντάς τους υψηλής ποιότητας τίτλους αλλά και εμπειρίες καινοτομικής επιχειρηματικότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442