Η Ολλανδία δεν θα ζητήσει παράταση για μείωση του ελλείμματος λέει ο Μ.Ρούτε
«Θέλουμε να επανέλθει το έλλειμμα στο 3% (του ΑΕΠ) το 2014», επανέλαβε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στη γερμανική πόλη Κλέβες. «Δεν πρόκειται να ζητήσουμε επιπλέον διορία», όπως έχουν κάνει ήδη η Γαλλία και η Ισπανία, πρόσθεσε ο ίδιος.
Η Ολλανδία σκοπεύει πάντοτε να μειώσει στο 3% του ΑΕΠ το δημόσιο έλλειμμά της το 2014 και να μην ζητήσει από τους ευρωπαίους εταίρους της παράταση της χρονικής προθεσμίας γι’ αυτό, υποστήριξε πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε.
«Θέλουμε να επανέλθει το έλλειμμα στο 3% (του ΑΕΠ) το 2014», επανέλαβε ο Ρούτε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στη γερμανική πόλη Κλέβες, κοντά στη μεθόριο με την Ολλανδία.
«Δεν πρόκειται να ζητήσουμε επιπλέον διορία», όπως έχουν κάνει ήδη η Γαλλία και η Ισπανία, πρόσθεσε ο ίδιος.
Το περασμένο έτος το έλλειμμα της Ολλανδίας είχε διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, ξεπερνώντας για τέταρτη συνεχόμενη φορά το όριο του 3%.
Η συντηρητική κυβέρνηση συνεργασίας, της οποίας ηγείται ο Ρούτε, είναι σύμφωνη με την πολιτική λιτότητας που προωθεί η Μέρκελ και έχει αποδυθεί στην εφαρμογή εκτεταμένου σχεδίου δημοσιονομικών περικοπών.
Στις αρχές Μαρτίου, ο Ρούτε είχε ανακοινώσει πως στόχος του είναι η εξοικονόμηση επιπλέον 4,3 δισ. ευρώ το 2014, ούτως ώστε να τηρηθεί το ευρωπαϊκό όριο του 3%, προτού αποφασίσει να καθυστερήσει την εφαρμογή των μέτρων, προκειμένου να διευκολυνθεί η δημοσιονομική ανάκαμψη χάρη στην ελαφρά βελτίωση των παραμέτρων της οικονομίας, ιδίως των εξαγωγών.
Η Ολλανδία, που και για το πρώτο τρίμηνο του έτους έχει παραμείνει σε ύφεση, αποτελεί παραδοσιακό εταίρο του Βερολίνου, του οποίου άλλωστε είναι ο «δεύτερος εμπορικός εταίρος μετά τη Γαλλία», όπως επισήμανε η Μέρκελ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ιράν: 38 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες από τις 22 Ιουνίου – Επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Συρία
- Ανεξάρτητος βουλευτής και ο Διονύσης Καλαματιανός
- Βριλήσσια: Σκύλος επιτέθηκε σε 66χρονο τον τραυμάτισε και σκότωσε το σκυλάκι του – Χειροπέδες στην ιδιοκτήτρια
- Συμπληρώματα διατροφής σκύλου: Πότε είναι απαραίτητα για την υγεία του
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φορτούνα Σιτάρντ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας
- Κιμ Καρντάσιαν: Πέθανε η γιαγιά της – Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας
