Σε ποιον πολιτικό δεν θα έδιναν τα κλειδιά του σπιτιού τους οι Ιταλοί;
Σε ποιους πολιτικούς δεν θα έδιναν ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού τους οι ιταλοί πολίτες; Και με ποιον θα έκαναν μπίζνες; Αυτή την ερώτηση απήυθυνε δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών Ipsos, που διενεργήθηκε για το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai 3. Και, φυσικά, το όνομα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν λείπει από τις απαντήσεις.
Σε ποιους πολιτικούς δεν θα έδιναν ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού τους οι ιταλοί πολίτες; Αυτή την ερώτηση απήυθυνε δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών Ipsos, που διενεργήθηκε για το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai 3.
Και ιδού οι απαντήσεις:
Το 39% των Ιταλών είπε πως «δεν θα έδινε ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού του στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι».
Ακολουθεί ο Μπέπε Γκρίλο του Κινήματος Πέντε Αστέρων με ποσοστό 24%, ενώ ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από το 3% των ιταλών.
Όμως, σε ό,τι αφορά «την δυνατότητα να “κάνουν μπίζνες” με κάποιον πολιτικό», ο Μπερλουσκόνι συγκεντρώνει ποσοστό προτίμησης 34%, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας και προβεβλημένο στέλεχος της κεντροαριστεράς Ματέο Ρέντσι ποσοστό 25%, ενώ το 14% του στατιστικού δείγματος επιλέγει τον Ενρίκο Λέτα και το 6% τον Μπέπε Γκρίλο.
Στην —πιο τυπική για μια δημοσκόπηση— ερώτηση σχετικά με την πρόθεση ψήφου των Ιταλών, το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προηγείται με ποσοστό 28,6% και ακολουθεί η κεντροαριστερά με 26,3%.
Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κίνημα Πέντε Αστέρων, του Μπέπε Γκρίλο, με 23,6%, η κεντρώα Επιλογή Πολιτών του Μάριο Μόντι δεν ξεπερνά το 5,3% και το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία με 4,4%.
Ένα 30% του στατιστικού δείγματος δηλώνει ότι αν προκηρύσσονταν νέες εκλογές, θα επέλεγε την αποχή.
Στην ερώτηση «ποιος είναι ο πιο επιτυχημένος πολιτικός της χώρας;», ποσοστό 43% επέλεξε τον δήμαρχο της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι ενώ το 18% επέλεξε τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, το 13% τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Μπέπε Γκρίλο ένα 8%.
Σε ερώτηση για το έργο της κυβέρνησης συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα, το 56% των Ιταλών θεωρεί ότι «κάνει καλή δουλειά», ενώ το 35% απορρίπτει τις μέχρι τώρα επιλογές της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διεθνής Αμνηστία: Σχεδόν 500 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ
- Ουκρανία: Νέες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και το Χάρκοβο
- Το Ιράν απελευθέρωσε Αμερικανίδα που είχε φυλακιστεί το 2024, ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Κουρδιστάν: Αρκετά drones καταρρίφθηκαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ
- Το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και η Ιορδανία δέχονται επιθέσεις – Χτυπήματα των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα
