Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός από πυρά του FBI νεαρός που γνώριζε τον βομβιστή της Βοστώνης

Νεκρός από πυρά του FBI νεαρός που γνώριζε τον βομβιστή της Βοστώνης

Πράκτορας του FBI πυροβόλησε και σκότωσε στη Φλόριντα έναν 27χρονο, ο οποίος -σύμφωνα με μαρτυρίες- γνώριζε έναν από τους υπόπτους της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστώνη. Ο ύποπτος ανακρινόταν και ήταν αρχικά συνεργάσιμος, όμως πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε όταν επιτέθηκε στον πράκτορα. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και το FBI.

Ένας πράκτορας του FBI πυροβόλησε και σκότωσε στη Φλόριντα έναν 27χρονο, ο οποίος -σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του- γνώριζε έναν από τους υπόπτους της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστώνη.

Σύμφωνα με το NBC, ο ύποπτος ανακρινόταν και ήταν αρχικά συνεργάσιμος, όμως πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε αφού επιτέθηκε στον πράκτορα.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και το FBI, λέγοντας ότι ο νεαρός έδειξε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στον πράκτορα που τον ανέκρινε.

«Ο πράκτορας απάντησε με τη χρήση θανάσιμων πυρών, δρώντας μετά από την επίθεση του υπόπτου. Ο ύποπτος έχασε τη ζωή του και ο πράκτορας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν είναι μοιραία για τη ζωή του.»

Η εφημερίδα Orlando Sentinel επικαλείται μαρτυρία φίλου του υπόπτου, οποίος είπε ότι πρόκειται για τον 27χρονο Ιμπραήμ Τοντάσεφ από το Ορλάντο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 27χρονος είχε συλληφθεί στις αρχές Μαΐου, κατηγορούμενος για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών σε άλλο άτομο, στη διάρκεια λογομαχίας.

Ο φίλος του, όμως, υποστήριξε ότι ο 27χρονος Τοντάσεφ γνώριζε τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, καθώς και οι δύο ασκούνταν στις πολεμικές τέχνες.

Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώθηκε στη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών, ενώ ο 19χρονος αδελφός του Τζοχάρ διέφυγε για να εντοπιστεί τελικώς κρυμμένος σε μία βάρκα στην αυλή μιας κατοικίας.

Οι Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του 19χρονου για τις επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο τριών ατόμων και τον τραυματισμό περισσότερων από 160. Εφόσον καταδικαστεί θα έλθει αντιμέτωπος ακόμη και με την εσχάτη των ποινών.

Η οικογένεια Τσαρνάεφ έχει τις ρίζες της στην Τσετσενία, όμως τα δύο αδέλφια ζούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν επί μία δεκαετία. Πιστεύεται ότι σχεδίασαν μόνοι τους τις βομβιστικές επιθέσεις, δίχως να έχουν βοήθεια και διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές οργανώσεις του εξωτερικού, και φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκαν μέσω Διαδικτύου.

Ως προς τα πιθανά κίνητρα των επιθέσεων, ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ έχει δηλώσει ότι ο ίδιος και ο αδελφός του ήταν οργισμένοι με τους αμερικανικούς πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Επίσης, κατά τον ίδιο η κατασκευή των δύο εκρηκτικών μηχανισμών έγινε με «εγχειρίδιο» που βρέθηκε στο Ίντερνετ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024