Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κριτική από δύο μητροπολίτες για τις ακραίες απόψεις του Αμβρόσιου

Κριτική από δύο μητροπολίτες για τις ακραίες απόψεις του Αμβρόσιου

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Εκκλησίας έχει προκαλέσει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος εκφράζοντας ανοιχτά την αντίθεσή του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έδωσε εντολή στους ιερείς της περιοχής του να χτυπούν πένθιμα της καμπάνες επί 15 λεπτά για τρεις ημέρες. Κατά των απόψεων του Αμβρόσιου τάχθηκαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος και Δωδώνης Χρυσόστομος, ενώ κοινή είναι πλέον η πεποίθηση μεγάλης μερίδας της Ιεραρχίας ότι ο Αμβρόσιος με τις ακραίες τοποθετήσεις του εκθέτει συνολικά των Εκκλησία.

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Εκκλησίας έχει προκαλέσει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος εκφράζοντας ανοιχτά την αντίθεσή του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έδωσε εντολή στους ιερείς της περιοχής του να χτυπούν πένθιμα της καμπάνες επί 15 λεπτά για τρεις ημέρες.

Η μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας θεωρεί πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί «φίμωτρο στους έντιμους και νομοταγείς πολίτες», με το οποίο «αυτομάτως νομιμοποιείται η κάθε μορφής ασυδοσία και παραβατικότης».

Κατά των απόψεων του Αμβρόσιου τάχθηκαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος και Δωδώνης Χρυσόστομος, ενώ κοινή είναι πλέον η πεποίθηση μεγάλης μερίδας της Ιεραρχίας ότι ο Αμβρόσιος με τις ακραίες τοποθετήσεις του εκθέτει συνολικά των Εκκλησία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.

Ο μητροπολίτης Δωδώνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, έβαλε ευθέως κατά του Αμβρόσιου, τονίζοντας ότι «η Ορθοδοξία δεν εξετάζει το χρώμα, την προέλευση, ούτε καν την πίστη του ανθρώπου». Πρόσθεσε ακόμη πως «αν υπάρχουν παραβατικότητες σε μία θρησκεία ή πολιτική ή άποψη, το κράτος είναι υποχρεωμένο να τηρεί τους νόμους».

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος εξέφρασε από άμβωνος την αντίθεσή του στις απόψεις του Αμβρόσιου, τονίζοντας ότι ο ρατσισμός είναι η μεγαλύτερη κατάντια για τους ορθόδοξους.

«Δεν αρμόζει στους ορθοδόξους και μάλιστα στους Έλληνες να ξεχωρίζουν ανθρώπους, να υποτιμούν ανθρώπους, να προπηλακίζουν ανθρώπους γιατί δεν είναι του δικού μας χρώματος, της δικής μας φυλής, της δικής μας πίστεως» υπογραμμίζει ο Ιγνάτιος.

«Καταλαβαίνω την κρίση, ξέρω πολύ καλά τα προβλήματα, ζω ανάμεσά σας. Αυτό, όμως, δεν δικαιολογεί επ’ ουδενί να ενδώσουμε και να υποχωρήσουμε στο κήρυγμα της αγάπης, στο κήρυγμα του σεβασμού του άλλου και της διαφορετικότητας. Τότε θα έχουμε προδώσει τον Χριστό και το Ευαγγέλιό του» πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024