Έπειτα από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα ελληνικά και στα διεθνή δρώμενα των υπολογιστών και της Νέας Τεχνολογίας, το περιοδικό «Computer Για Όλους» ανακοίνωσε ότι «αλλάζει σελίδα», εγκαταλείποντας το χαρτί, τα τυπογραφεία και τα περίπτερα και περνώντας σε αμιγώς ψηφιακή μορφή. Από το τεύχος #345 (Ιούνιος 2013) το περιοδικό θα διατίθεται μόνο ηλεκτρονικά για ανάγνωση σε διάφορες πλατφόρμες (υπολογιστής, notebook και ταμπλέτα).

Το «Computer Για Όλους» εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1983, κυριολεκτικά στην αυγή της Πληροφορικής Επανάστασης», και γαλούχησε μία ολόκληρη γενιά γύρω από τους πρωτοεμφανιζόμενους τότε οικιακούς υπολογιστές. Ακολούθησε πιστά την πορεία των τεχνολογικών εξελίξεων, υιοθετώντας πολύ συχνά πρώτο τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές, είτε αυτές αφορούσαν στο DTP είτε στο Internet…

Το περιοδικό ήταν παρόν σε κάθε τεχνολογική καινοτομία και βοήθησε στη δημιουργία και στην εξέλιξη της ίδιας της αγοράς Πληροφορικής. Σήμερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «προσαρμοζόμενο στις απαιτήσεις των καιρών», το Computer Για Όλους ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του και γίνεται το πρώτο ελληνικό περιοδικό που μεταπηδά από την παραδοσιακή χάρτινη έκδοση στην αμιγώς ψηφιακή.

Από το τεύχος Ιουνίου 2013, το μηνιαίο ραντεβού του περιοδικού με τους αναγνώστες του (11 τεύχη ανά έτος) δεν θα είναι πια στα περίπτερα, αλλά στην οθόνη του iPad ή του PC.

  • Το Computer Για Όλους Digital διατίθεται από τον δικτυακό τόπο www.e-compupress.gr σε φορμά PDF με κόστος 2,50 ευρώ ανά τεύχος ή 1,90 ευρώ σε φορμά ePub που διαβάζεται με το λογισμικό της Adobe, Adobe Digital Editions.
  • Επίσης, το περιοδικό διαβάζεται στην λεγόμενη έκδοση cloud από το e-planet.gr με κόστος 2,50 ευρώ. Για την ανάγνωσή του από τον browser, απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο (δεν υπάρχει έκδοση για download).
  • Τέλος, το Computer Για Όλους βρίσκεται στο newstand στο iPad, με κόστος 3,49 ευρώ ανά τεύχος. Στην ταμπλέτα της Apple, οι αναγνώστες μπορούν να εγγράφονται συνδρομητές για τρεις, έξι ή ένα 12 μήνες με χρέωση €9,99, €18,99 ή € 33,99 αντίστοιχα. To περιοδικό έχει ήδη διαθέσει τρία τεύχη και σε ψηφιακή έκδοση για το iPad με μηδενικό κόστος, μια δοκιμή που χαρακτηρίζεται επιτυχημένη.

Το ψηφιακό Computer για όλους δεν είναι απλά ένα PDF με το οικείο στήσιμο του περιοδικού, αλλά ένα διαδραστικό περιοδικό με βίντεο και animation, καθώς και ανανεωμένη ύλη και στήλες, γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης, αρχισυντάκτης του περιοδικού στην τελευταία έντυπη έκδοση του Computer Για Όλους.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr