Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνονται και πληθύνονται οι «τσαντάκηδες» στην Αιώνια Πόλη

Αυξάνονται και πληθύνονται οι «τσαντάκηδες» στην Αιώνια Πόλη

Αυξάνονται οι κλοπές σε βάρος των τουριστών, όπως καταγγέλλουν ξεναγοί στην Αιώνια Πόλη και αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Corriere della Sera. Οι κλοπές αυξήθηκαν ακόμη και στο εσωτερικό της Καπέλα Σιστίνα, στο Βατικανό, ενώ έτερος κύριος πόλος έλξης για τους τουρίστες που θεωρείται όλο και πιο «επικίνδυνος» για πιθανές κλοπές είναι το αμφιθέατρο Φλάβιο, στο Κολοσσαίο.

Αυξάνονται οι κλοπές σε βάρος των τουριστών, όπως καταγγέλλουν ξεναγοί στην Αιώνια Πόλη και αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Corriere della Sera.

Επαγγελματίες ξεναγοί έχουν αναρτήσει σε σελίδες στο Facebook στοιχεία, με βάση τα οποία «οι κλοπές αυξήθηκαν ακόμη και στο εσωτερικό της Καπέλα Σιστίνα, στο Βατικανό, όπου συνέρχεται το Κονκλάβιο για την εκλογή του εκάστοτε Πάπα».

Όπως αναφέρεται στο άρθρο της Corriere, πολλοί «τσαντάκηδες» δεν διστάζουν να πληρώνουν σε μόνιμη βάση το εισιτήριο εισόδου στα μουσεία του Βατικανού, το οποίο κοστίζει 16 ευρώ, για να μπορούν να αφαιρούν χρήματα και τυχόν πολύτιμα αντικείμενα από τις τσάντες των τουριστών και των ξεναγών.

Ο έτερος κύριος πόλος έλξης για τους τουρίστες που θεωρείται όλο και πιο «επικίνδυνος» για πιθανές κλοπές είναι το αμφιθέατρο Φλάβιο, στο Κολοσσαίο.

Το περασμένο Σάββατο η ιταλική αστυνομία συνέλαβε 14 «τσαντάκηδες» στην περιοχή Πράτι, κοντά στο Βατικανό σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό και στην Βία Βένετο, την οδό που έγινε γνωστή από την ταινία Dolce Vita του σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι.

Παράλληλα, οι καραμπινιέροι προχώρησαν σε άλλες 11 συλλήψεις σε λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια σε κεντρικές περιοχές της ιταλικής πρωτεύουσας.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα του Μιλάνου, «οι επιχειρήσεις αυτές πάταξης του φαινομένου θεωρούνται ανεπαρκείς και δεν αποκλείεται σύντομα να κηρυχθεί απεργία των ξεναγών της ιταλικής πρωτεύουσας, όπως συνέβη, πρόσφατα, και στο Παρίσι, στο μουσείο του Λούβρου».

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένα φαινόμενα, αλλά για συμμορίες που δείχνουν όλο και πιο οργανωμένες και είναι ικανές να αφαιρέσουν χρήματα από πιστωτικές κάρτες που καταφέρνουν να κλέψουν σε χρόνο-ρεκόρ» καταγγέλλουν Ιταλοί ξεναγοί.

Οι ίδιοι παράλληλα υπογραμμίζουν ότι «η άσκησή του επαγγέλματός τους πρέπει να επιτρέπεται μόνον σε όσους έχουν δώσει εξετάσεις και έχουν λάβει επίσημη άδεια».

Το πρόβλημα αυτό θα κληθεί να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, ο νέος δήμαρχος της Ρώμης που αναμένεται να εκλεγεί στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών, στις 9 και 10 Ιουνίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024