Ένα και μόνο δελτίο κερδίζει 590 εκατ. δολάρια σε λοταρία στις ΗΠΑ
Ένα δελτίο που πουλήθηκε στη Φλόριντα κερδίζει το ποσό ρεκόρ των 590,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική λοταρία Powerball, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Άγνωστος, για την ώρα, ο κάτοχος ή οι κάτοχοι του δελτίου, όπως και το πού ακριβώς πωλήθηκε μέσα στην πολιτεία. Οι τυχεροί αριθμοί είναι οι 10, 13, 14, 22, 52 και 11.
Ένα δελτίο που πουλήθηκε στη Φλόριντα κερδίζει το ποσό ρεκόρ των 590,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική λοταρία Powerball, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.
Άγνωστος, για την ώρα, ο κάτοχος ή οι κάτοχοι του δελτίου, όπως και το πού ακριβώς πωλήθηκε μέσα στην πολιτεία.
Οι τυχεροί αριθμοί είναι οι 10, 13, 14, 22, 52 και 11.
Σε ανακοίνωσή της, η υπηρεσία του Λότο της Αϊόβα ανέφερε πως το ποσό αυτό είναι «το σημαντικότερο στα 21 χρόνια της ιστορίας του Powerball» και το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία του λότο ανά τον κόσμο.
Τα λαχεία αυτής της πολύ δημοφιλούς λοταρίας πωλούνται έναντι 2 δολαρίων στα σουπερμάρκετ, τα συνοικιακά καταστήματα και τα πρατήρια βενζίνης σε 43 πολιτείες.
Το ποσό συγκεντρώθηκε έπειτα από δύο μήνες άγονων κληρώσεων και ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του Powerball που είχε επιτευχθεί το Νοέμβριο του 2012 και ανερχόταν σε 587,5 εκατομμύρια δολάρια.
Για να γίνουν εκατομμυριούχοι, ο παίκτες πρέπει να βρουν το σωστό συνδυασμό πέντε αριθμών από 59 συν έναν συμπληρωματικό αριθμό ως το 35.
Το μεγαλύτερο τζακπότ που έχει κερδίσει κανείς σε αμερικανική λοταρία ήταν 656 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία μοιράστηκαν πέρυσι το Μάρτιο τρεις νικητές της λοταρίας Mega Millions. Τα κέρδη υπόκεινται σε φορολόγηση και πολλές φορές δίνονται σε δόσεις.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Powerball, οι πιθανότητες να κερδίσει κανείς το μεγάλο βραβείο στη υπερτυχερή κλήρωση του Σαββάτου ήταν μία στις 175.223.510.
Συγκριτικά, ο κίνδυνος να πληγεί κανένας από κεραυνό στις ΗΠΑ είναι μία στις 280.000, σύμφωνα με τον εθνικό οργανισμό που ασχολείται με την ασφάλεια από τους κεραυνούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Κολομβία: Δολοφόνησαν 21χρονη έγκυο 8 μηνών και πήραν το έμβρυο από την κοιλιά
- Σαλαμίνα: Στο νοσοκομείο 15χρονη μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
- Σκαλόνι: «Δεχόμαστε ασταμάτητη κριτική από ανθρώπους που δεν μας γνωρίζουν» (pic)
- Πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια – Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην οικονομία, λέει η αντιπολίτευση
- Καραμέρος: Ανακοίνωσε την ένταξή του στην ΕΛΑΣ – «Όχι στην πρώτη θέση, αλλά στο κατάστρωμα»
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος πρόεδρος αναγγέλλει διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Κούβα και τη Νικαράγουα
