
Νέο κούρεμα του ΕΟΠΥΥ στα χρέη του προς τους γιατρούς
Για εμπαιγμό των γιατρών και των ασφαλισμένων κατηγορεί τον ΕΟΠΥΥ, η Ένωση Ιατρών-ΕΟΠΥΥ με αφορμή τις οφειλές, που ο οργανισμός αναγνωρίζει ως ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 30/09/2011. Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ προσανατολίζεται στην σύσταση επιτροπής για την εξέταση του ζητήματος και τη μη αποδοχή του νέου κουρέματος που ουσιαστικά επιβάλλει ο οργανισμός στους συμβεβλημένους γιατρούς.
Ωστόσο, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι τα χρέη του οργανισμού προς τους ιατρούς – εργαστήρια – διαγνωστικά κέντρα ξεπερνούν τα 1,5 δισ. ευρώ.
Κατόπιν αυτών η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συστήσει στα μέλη της την μη αποδοχή του νέου κουρέματος και την δικαστική διεκδίκηση του συνόλου των οφειλομένων μαζί με τις νόμιμες προσαυξήσεις.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
- Βιομηχανία αγωγών κατά κυβερνήσεων από εταιρείες υπερεπεξεργασμένων τροφίμων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442