
Νέα ανάκληση αλλαντικού στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου
Ο ΕΦΕΤ, έπειτα από τακτικό έλεγχο, ανίχνευσε DNA αλόγου σε αλλαντικό με την εμπορική ονομασία «Πάριζα ΝΙΚΑΣ σε φέτες» και ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση.
Ο ΕΦΕΤ, έπειτα από τακτικό έλεγχο, προέβη σε δειγματοληψία πάριζας με την εμπορική ονομασία «Πάριζα ΝΙΚΑΣ σε φέτες».
Το δείγμα έφερε την επισήμανση «Ανάλωση έως: 17.6.2013» και παρασκευάζεται/συσκευάζεται από την ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, 22ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, στον Άγιο Στέφανο.
Στο εν λόγω προϊόν, βάσει εργαστηριακής ανάλυσης, ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (εκτιμώμενο ποσοστό DNA αλόγου στο σύνολο του DNA < 1% και > 0.1%).
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι σχετικοί έλεγχοι συνεχίζονται ενώ σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει αντίστοιχη ενημέρωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- Βραζιλία, Μεξικό και Δημοκρατικοί στο «στόχαστρο» του Χαβιέρ Μιλέι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 27 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Gov.gr Wallet: Το συχνό λάθος με τα στοιχεία του MyAuto όταν μας σταματά η τροχαία
- Το άτομο που έδωσε την εντολή για το χτύπημα με τη χειροβομβίδα αναζητά η Αστυνομία – Στις 2.500€ η αμοιβή του Αιγύπτιου
- «Η Ναϊμέγκεν συμφώνησε με τον Τάντιτς» (pic)
- Από το δείπνο των Ανταποκριτών στο Truth Social: Ο Τραμπ μιλάει ξανά για τρίτη υποψηφιότητα στις προεδρικές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442