Ματαιώνεται η μετακόμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος στο κτήριο «Μινιόν»
Ματαιώνεται η μεταφορά των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο κτήριο του παλιού πολυκαταστήματος Μινιόν στην Πατησίων. Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν «τα χρονικά περιθώρια και τις διαπραγματευτικές δυνατότητες που του παρείχε η προκήρυξη του διαγωνισμού».
Ματαιώνεται η μεταφορά των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο κτήριο του παλιού πολυκαταστήματος Μινιόν στην Πατησίων.
«Το ΥΠΕΚΑ, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την τήρηση των διαδικασιών, αφού πρώτα εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια και τις διαπραγματευτικές δυνατότητες που του παρείχε η προκήρυξη του διαγωνισμού, διαπίστωσε ότι είναι πλέον αδύνατη η συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας μίσθωσης του ιστορικού Μινιόν για τη στέγαση των υπηρεσιών του Υπουργείου».
Για την εξεύρεση κατάλληλου κτηρίου θα ξεκινήσει τώρα νέα διαδικασία με βάση το οργανόγραμμα του υπουργείου που έχει εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Παράλληλα, συνεχίζεται η συγκέντρωση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ σε λιγότερα κτίρια: το Μάιο του 2012 το υπουργείο στεγαζόταν σε 24 κτίρια με ετήσιο κόστος ενοικίων περίπου 6,4 εκ. ευρώ, ενώ σήμερα στεγάζεται σε 22 κτίρια με ετήσιο κόστος περίπου 5 εκ. ευρώ.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59