Νομοθετική ρύθμιση για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ
Νομοθετική ρύθμιση που θα ανοίγει το δρόμο για την αποπληρωμή μέρους των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς προμηθευτές-παρόχους υπηρεσιών υγείας και άλλους επαγγελματίες πρόκειται να καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για λόγους «πρόδηλου δημοσίου συμφέροντος».
Νομοθετική ρύθμιση που θα ανοίγει το δρόμο για την αποπληρωμή μέρους των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς προμηθευτές-παρόχους υπηρεσιών υγείας και άλλους επαγγελματίες πρόκειται να καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για λόγους «πρόδηλου δημοσίου συμφέροντος».
Η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει ότι «για λόγους πρόδηλου δημοσίου συμφέροντος, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ (ή των φορέων των οποίων ο κλάδος υγείας μεταφέρθηκε στον ΕΟΠΥΥ), προς τους συμβεβλημένους προμηθευτές-παρόχους υπηρεσιών υγείας κ.λ.π., δύνανται να εξοφληθούν άμεσα και μόνο όσο αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές που υφίστανται την 31.12.2011 και κατά ποσοστό 70% (στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι νόμιμες κρατήσεις) υπό μορφή προκαταβολής και θα ακολουθήσει ο έλεγχος και η εκκαθάριση».
Η σχετική απόφαση ελήφθη στη διάρκεια σύσκεψης της ΚΟ του κόμματος, την Πέμπτη, όπου εξετάστηκε το θέμα της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και των προβλημάτων εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.
«Από το τέλος Απριλίου ο ΕΟΠΥΥ έχει αποδώσει στους πιστωτές μόνο το 1/3 των ποσών που του έχει διαθέσει (πιστώσει) το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η καθυστέρηση αυτή οδηγεί σε οικονομική ασφυξία σειρά επιχειρήσεων με δραματικές συνέπειες για τους εργαζομένους σ΄αυτές, οι οποίοι δεν πληρώνονται ή απειλούνται με απόλυση» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της σύσκεψης.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν επίσης να ζητήσουν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
- 3D: Συνελήφθη ο frontman των Massive Attack σε διαμαρτυρία υπέρ της Palestine Action
- Ηράκλειο: Στις φλόγες χώρος ενοικιαζόμενων οχημάτων – Δείτε βίντεο
- Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο μου ματς με τους Μπακς – Δεν μου έχουν προσφέρει συμβόλαιο…»
- Ο μαυρόγυπας «Ιωάννα» επέστρεψε στη Δαδιά και ανανέωσε την ελπίδα
- Κορωπί: Χειροπέδες σε 48χρονη influencer – Οδηγούσε μεθυσμένη, βρέθηκαν αναβολικά στο αυτοκίνητο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442