Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υπέρ της απεργίας στις εξετάσεις ψήφισαν οι περισσότερες ΕΛΜΕ

Υπέρ της απεργίας στις εξετάσεις ψήφισαν οι περισσότερες ΕΛΜΕ

Υπέρ της απεργίας στις πανελλαδικές εξετάσεις ψήφισαν οι καθηγητές στις συνελεύσεις των περισσότερων ΕΛΜΕ της χώρας. Για μαζική συμμετοχή και αποτελέσματα «συντριπτικά υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης» μίλησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος. Πάντως, μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχουν αποσταλεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς τα φύλλα πορείας για την επιστράτευση.

Υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ για την απεργία τάσσονται οι περισσότερες τοπικές Ενώσεις των καθηγητών, και μάλιστα με μαζική συμμετοχή, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τις ψηφοφορίες της Τρίτης σε ολόκληρη τη χώρα.

Ενδεικτικό είναι ότι στο λεκανοπέδιο της Αττικής, από τις 20 συνολικά ΕΛΜΕ, κατά της απεργίας τάχθηκαν μόνον δύο. Παρεμφερής είναι η εικόνα και στην περιφέρεια, αφού οι περισσότερες από τις ψηφοφορίες που έχουν περατωθεί έχουν καταλήξει σε αποφάσεις υπέρ της κινητοποίησης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι γενικές συνελεύσεις είναι μαζικότατες και πέραν πάσης προσδοκίας. Τα δε αποτελέσματα είναι συντριπτικά υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης».

Ένταση σημειώθηκε στην ΕΛΜΕ Χίου όταν αστυνομικός εισήλθε στον χώρο όπου συνεδρίαζαν οι καθηγητές προκειμένου να επιδώσει φύλλα πορείας. Η ενέργειά του προκάλεσε την αγανάκτηση των παρευρισκόμενων.

Την Τετάρτη το πρωί στις 10:00, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα μεταφέρουν τις απόψεις των συναδέλφων τους στην γενική συνέλευση της διοίκησης της ΟΛΜΕ που θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση.

Μέχρι την Τετάρτη, πάντως, αναμένεται να έχουν αποσταλεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς τα φύλλα πορείας για την επιστράτευση, με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στις εξετάσεις.

Την ίδια ημέρα το προεδρείο της ΟΛΜΕ θα συναντηθεί με τον γραμματέα της ΝΔ, Μ.Κεφαλογιάννη, ενώ την Τρίτη είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι, μέσω της ΟΛΜΕ, έκαναν λόγο για κοροϊδία από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ, καθώς είχε ζητήσει 24ωρη απεργία την
Παρασκευή, πρώτη ημέρα των εξετάσεων, αίτημα που η ΑΔΕΔΥ απέρριψε.

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ στο οποίο προσέφυγε η ΟΛΜΕ για να «παγώσει» τη διαδικασία της επιστράτευσης απέρριψε -κατ’ αρχήν- το αίτημά της, ωστόσο η κύρια προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της ΟΛΜΕ θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 7 Ιουνίου 2013.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024