Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατά της απεργίας της ΟΛΜΕ η Αννα Διαμαντοπούλου

Κατά της απεργίας της ΟΛΜΕ η Αννα Διαμαντοπούλου

Κατά της απεργίας των καθηγητών, εν μέσω Πανελλαδικών, τάσσεται η Άννα Διαμαντοπούλου, με άρθρο που δημοσιεύει στην προσωπική της σελίδας στο Διαδίκτυο. Η κ. Διαμαντοπούλου υπεραμύνεται των επιλογών της από τη θέση της υπουργού Παιδείας, κατηγορεί την τρικομματική κυβέρνηση ότι επανέφερε τις «ρουσφετολογικές εξαιρέσεις» για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, ενώ για την επιστράτευση λέει ότι «τα κατασταλτικά μέτρα έχουν κοντά ποδάρια αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του».

Κατά της απεργίας των καθηγητών, εν μέσω Πανελλαδικών, τάσσεται η Άννα Διαμαντοπούλου, με άρθρο που δημοσιεύει στην προσωπική της σελίδας στο Διαδίκτυο, υπό τον τίτλο «Μιλάει και η Διαμαντοπούλου…».

Η κ. Διαμαντοπούλου υπεραμύνεται των επιλογών της από τη θέση της υπουργού Παιδείας, κατηγορεί την τρικομματική κυβέρνηση ότι επανέφερε τις «ρουσφετολογικές εξαιρέσεις» για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, ενώ για την επιστράτευση λέει ότι «τα κατασταλτικά μέτρα έχουν κοντά ποδάρια αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του».

«Οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν και να γίνουν στην ώρα τους» τονίζει, σημειώνοντας:

«Είναι η συνήθης στάση δεκαετιών, κάθε συντεχνίας, που χρησιμοποιεί τη δύναμή της εναντίον της κοινωνίας εκβιάζοντας μια αδύναμη και αμυντική (δίκαια τα αιτήματά σας, αλλά να τα δούμε αργότερα) πολιτική τάξη! (120.000 καθηγητές και αναπληρωτές + οι οικογένειές τους είναι θηριώδης αριθμός για τις εκλογές)».

Η κ. Διαμαντοπούλου υπεραμύνεται των πολιτικών επιλογών της, ενώ ειδικά για τις αποσπάσεις αναφέρει: «Γύρισαν στα σχολεία τους 5000 εκπαιδευτικοί (φέτος αποσπάσθηκαν πάλι 4500), μπήκαν αντικειμενικά κριτήρια στις αποσπάσεις και καταργήθηκαν όλες οι ρουσφετολογικές εξαιρέσεις στην προσμέτρηση των μορίων της θέσης όπου υπηρετεί ο εκπαιδευτικός (τις οποίες επανέφερε η τρικομματική κυβέρνηση)».

«Ο συνολικός όμως εξορθολογισμός αυτού του διαλυμένου πελατειακού συστήματος χρειάζεται συνέπεια χωρίς πισωγυρίσματα, συνεχείς παρεμβάσεις και σιδερένια πολιτική βούληση. Τα κατασταλτικά μέσα έχουν κοντά ποδάρια αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του» επισημαίνει, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από την απόφαση για επιστράτευση των καθηγητών.

Τέλος, προχωρώντας σε αυτοκριτική, σημειώνει ότι ψήφισε συνειδητά το μνημόνιο, «γιατί ήταν η μόνη λύση για τη αποτροπή της κατάρρευσης της χώρας», παραδέχεται λάθη και παραλείψεις, αλλά τονίζει ότι πάλεψε «με πολλούς ανθρώπους, πέρα από τα όρια για να αλλάξουμε το πιο σημαντικό αλλά εξαιρετικά προβληματικό σύστημα στη χώρα, το εκπαιδευτικό».

«Ένα σύστημα που υπάρχει και λειτουργεί μόνο χάρη σε ένα κρίσιμο αριθμό σπουδαίων αφιερωμένων εκπαιδευτικών, που όμως απελπισμένοι μένουν σιωπηλοί και ασχολούνται (παλεύοντας με τα θηρία του συστήματος) μόνο με τους μαθητές τους. Σ΄αυτούς υποκλίνομαι, σ΄αυτούς ελπίζω. Αυτοί είναι που θα σώσουν τις εξετάσεις» καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024