Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζημία 20 εκατ. ευρώ για την Jumbo από την κυπριακή κρίση

Ζημία 20 εκατ. ευρώ για την Jumbo από την κυπριακή κρίση

Σε τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ υπολογίζει η εταιρεία λιανικού εμπορίου Jumbo τη ζημία που υπέστη από το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, με αποτέλεσμα τα κέρδη της στο εννεάμηνο Ιουλίου 2012 - Απρίλιος 2013 να εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 29% στα 48 εκατ. ευρώ περίπου. Πάντως, οι πωλήσεις της εταιρείας συνεχίζουν να κινούνται με θετικό πρόσημο (+0,41%).

Σε θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo στο εννεάμηνο Ιουλίου 2012 – Απρίλιος 2013, σημειώνοντας αύξηση 0,41%, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τρίτη.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του εννεαμήνου θα ανακοινωθούν στις 29 Μαΐου μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου.

Τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνουν και τις επιπτώσεις από την πρόσφατη Κυπριακή κρίση.

Η Jumbo με προηγούμενη ανακοίνωσή της είχε ενημερώσει ότι η θυγατρική της εταιρεία στην Κύπρο είχε καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου 58 εκατ. ευρώ περίπου.

Ζημία 20 εκατ. ευρώ από την Κύπρο

Με βάση την αξιολόγηση που έγινε κατά τις μέχρι τώρα επίσημες ανακοινώσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου εκτιμάται ότι το 37,5% του ανασφάλιστου ποσού των τραπεζικών αυτών καταθέσεων θα απομειωθεί, με συνεπακόλουθη καθαρή ζημία της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας

«Κατά συνέπεια, η κερδοφορία του Ομίλου θα κυμανθεί στα EUR 48εκ. περίπου μειωμένα κατά 29% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η εταιρεία φυσικά αναμένει τις οριστικές αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας που πιθανόν να ανατρέψουν τις ανωτέρω εταιρικές επιλογές», σημειώνεται.

Αν δεν συμπεριληφθεί το έκτακτο αυτό γεγονός, τότε, σε συγκρίσιμη βάση για το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης, τα κέρδη του ομίλου θα ήταν μειωμένα κατά 3,42% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο διατήρησε το θετικό ρυθμό ανάπτυξης, σημειώνει η εταιρεία, κάτι που «κυρίως οφείλεται στη συμβολή των καταστημάτων της Βουλγαρίας, ενώ μικρή μείωση σημείωσαν τα καταστήματα της Ελλάδας και την Κύπρου».

Οι πωλήσεις της πασχαλινής περιόδου επηρεάζουν θετικά το τελευταίο τρίμηνο της παρούσας οικονομικής χρήσης, ενώ πέρυσι οι πωλήσεις της πασχαλινής περιόδου μοιράστηκαν μεταξύ των δύο τελευταίων τριμήνων, αφού το 2012 ο εορτασμός του Πάσχα ήταν νωρίτερα, αναφέρει η εταιρεία.

Σταθερές πωλήσεις

«Παρά την αναστάτωση που προκάλεσαν οι εξελίξεις στην Κύπρο, οι πωλήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Βουλγαρία ήταν καλύτερες από τις αναμενόμενες, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις για το δεκάμηνο (Ιούλιος – Απρίλιος) να τερματίσουν στα περυσινά επίπεδα», προσθέτει.

Εν τω μεταξύ, στις 15 Μαΐου εγκαινιάζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος JUMBO στην Ελλάδα που θα διαθέτει είδη πάρτι, παιδικό χαρτοπωλείο και exclusive e-shop outdoor προϊόντα (ποδήλατα, πισίνες, φουσκωτά κάστρα κ.ά.).

Νέα καταστήματα

Υπενθυμίζεται ότι στην εκπνοή της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (τον Ιούλιο) αναμένεται η λειτουργία δύο ακόμα καταστημάτων στην Ελλάδα, ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για την είσοδο του ομίλου στην αγορά της Ρουμανίας.

Κατά την επόμενη οικονομική χρήση (Ιούλιος 2013 – Ιούνιος 2014) αναμένεται να λειτουργήσουν τουλάχιστον δύο υπερκαταστήματα στη Ρουμανία, το νέο κατάστημα στην Πάφο της Κύπρου, καθώς και ένα ακόμα κατάστημα στην Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024