Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγές στα ελαστικά μελετά η Pirelli από το Silverstone

Αλλαγές στα ελαστικά μελετά η Pirelli από το Silverstone

H στρατηγική των τεσσάρων pit stop στο Grand Prix της Ισπανίας προβλημάτισε την Pirelli. Θέλει όμως, να προχωρήσει σε αλλαγές που θα ικανοποιούν όλες τις ομάδες και όχι μόνο την Red Bull που από την αρχή της χρονιάς ζητά να επιστρέψουν οι σκληρότερες γόμες.

Αλλαγές στις ιδιότητες των ελαστικών σχεδιάζει η Pirelli από το Grand Prix της Μ. Βρετανίας τον Ιούνιο, προκειμένου να αποφευχθούν τα πολλά pit stop, τα οποία υποβαθμίζουν το θέαμα στη Formula 1.

Μετά τη στρατηγική των τεσσάρων pit stop που ακολούθησαν οι περισσότερες ομάδες στο Grand Prix της Ισπανίας, αναθερμάνθηκαν οι συζητήσεις για το κατά πόσο υπέρμετρη ήταν η επιθετική προσέγγιση της Pirelli στα ελαστικά του 2013.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ιταλικής βιομηχανίας, Paul Hembery, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του ισπανικού Grand Prix επισήμανε ότι οι αλλαγές που επίκεινται βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.

«Στόχος μας ήταν να πάμε από τα δύο στα τρία pit stop. Εδώ (στη Βαρκελώνη) η στρατηγική που ακολουθήθηκε ήταν υπερβολικά επιθετική. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω» ήταν το σχόλιό του.

Η Pirelli δέχτηκε επανειλημμένες προτροπές από την πρωταθλήτρια Red Bull, να αναθεωρήσει τις ιδιότητες των ελαστικών. Η ελβετική ομάδα ζητάει σκληρότερες γόμες, καθώς, όπως υποστηρίζει, με τις υπάρχουσες δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες που έχουν τα μονοθέσιά της.

Με εξαίρεση τις μικρές αλλαγές στη σκληρή γόμα, μέχρι τώρα η Pirelli δεν έκανε το χατίρι της Red Bull.

Όπως υπογράμμισε ο P. Hembery, οι αλλαγές που θα γίνουν πρέπει να είναι σωστά μελετημένες, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα λειτουργήσουν μόνο υπέρ της Red Bull, πλήττοντας τις υπόλοιπες ομάδες.

«Αν έλεγα ότι απλώς επιστρέφουμε σε πιο σκληρές γόμες, θα ήξερα πως αυτό δεν θα ευχαριστούσε τις ομάδες του βάθρου στην Ισπανία, ενώ στο Silverstone, όλα τα μέσα ενημέρωσης θα μου έλεγαν ότι η Pirelli χάρισε το πρωτάθλημα στην Red Bull», τόνισε ο P. Hembery.

Ερωτώμενος ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli για το αν η πειραματική σκληρή γόμα, που δοκίμασαν οι ομάδες, θα βοηθούσε την κατάσταση, απάντησε ότι «… πιστεύουμε ότι δεν αρκεί. Το πειραματικό ελαστικό μπορεί να βελτιωθεί και να έχει λιγότερη φθορά. Πάντως, αν είχε χρησιμοποιηθεί στον αγώνα θα είχαμε στρατηγική τριών pit stop».

auto.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024